Viet Thanh Nguyen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaViet Thanh Nguyen

Viet Thanh Nguyen al National Book Festival (2015) (2015) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 març 1971 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Buôn Ma Thuột (Vietnam del Sud) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Califòrnia a Berkeley
Bellarmine College Preparatory (en) Tradueix
Universitat de Califòrnia a Los Angeles
Saint Patrick School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballLiteratura dels Estats Units d'Amèrica, estudis americans i etnologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciónovel·lista, americanista, etnòleg, escriptor, especialista en literatura, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat del Sud de Califòrnia Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Obres destacables
Premis

Lloc webvietnguyen.info Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm8058430 TMDB.org: 2669278 Goodreads author: 282390 Modifica el valor a Wikidata

Viet Thanh Nguyen (Buôn Ma Thuột, 13 de març de 1971), en vietnamita Nguyễn Thanh Việt, és un escriptor estatunidenc d'origen vietnamita, que va obtenir el Premi Pulitzer d'Obres de Ficció de l'any 2016.

Amb quatre anys, va arribar amb la seva família als Estats Units, com a refugiat. Va viure un temps amb una família d'acollida i després es va poder tornar a reunir amb els seus pares i el seu germà gran. Vivien a l'oest de San José (Califòrnia) i els seus pares portaven una botiga de queviures asiàtics. Nguyen es va graduar, amb honors, a la Universitat de Califòrnia a Berkeley en anglès i estudis ètnics, l'any 1992. I, el 1997, va obtenir el premi de doctorat per la mateixa universitat. Després va acceptar un lloc com a professor d'estudis americans i de l'origen ètnic a la Universitat del Sud de Califòrnia. L'any 2016 va rebre el Premi Pulitzer d'Obres de Ficció per la novel·la El simpatitzant.[1][2] També ha publicat el recull de contes The Refugees, amb històries sobre els refugiats vietnamites als Estats Units.[3]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Viet Thanh Nguyen
  1. «Viet Thanh Nguyen on being a refugee, an American — and a human being». Financial Times, 03-02-2017. [Consulta: 12 febrer 2017].
  2. «Viet Thanh Nguyen - First Vietnamese American to Win Pulitzer Prize». Vietlife Magazine. [Consulta: 12 febrer 2017].
  3. «The Refugees by Viet Thanh Nguyen review – stories of anger, humour and hope». The Guardian, 27-01-2017. [Consulta: 12 febrer 2017].