Viquipèdia:Articles bons/Introducció

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Articles bons a la Viquipèdia
Símbol dels articles bons
Símbol dels articles bons

Aquesta pàgina destaca els articles bons, el segon rang d'excel·lència de la Viquipèdia i que s'atorga als articles d'una qualitat i cobertura bibliogràfica notables. Com que tenim centenes de milers d'articles a la Viquipèdia, ací teniu la possibilitat de fer un seguiment dels que són especialment valuosos. Si bé els articles de qualitat representen un nivell superior de qualitat en el material de la Viquipèdia, els articles exposats aquí també representen un esforç i una qualitat considerables pel que fa a redacció, estil, completesa, exactitud i neutralitat.

Dels 751.078 articles totals de l'enciclopèdia lliure en català, 168 són articles bons; és a dir, el 0.022% dels articles de la Viquipèdia tenen aquesta distinció. El procés és el següent: primer de tot un article ha de superar una avaluació per la comunitat i després es duu a terme una votació sobre la distinció, en la qual els viquipedistes determinen si mereix la distinció d'article de qualitat, d'article bo o cap. És, fet i fet, una revisió externa de la resta de la comunitat, pública i no anònima, que segueix criteris acadèmics i separada en dues etapes.

A hores d'ara hi ha pocs articles distingits com a ABo (menys d'un quart de miler), però això no vol dir necessàriament que la Viquipèdia no disposi de més articles d'aquest nivell: sovint passa que els usuaris no s'animen a dur-los al procés participatiu d'escrutini d'altres viquipedistes. Sempre és una bona idea proposar una entrada escrita per un mateix a l'avaluació: els requisits no són exhaustius com els d'un AdQ i us pot fer veure fins a quin punt autoexigir-vos dins del vostre voluntariat al projecte.

Cadascun dels AdQ té un segell de qualitat distintiu i d'allò més reconeixible al marge superior dret de la introducció. Fou renovat l'any 2023 i podeu trobar-lo vinculat a d'altres segells en cas que pertanyin a alguna de les llistes dels coneguts com a articles essencials del projecte.


Llegiu un article bo a l'atzar

Com fer un article bo
  1. Inicieu, amplieu o traduïu un bon article
  2. Comproveu els criteris de qualitat
  3. Avaluació: Rebeu-ne suggeriments
    (13 propostes obertes)
  4. Votació: Presenteu-lo per ser escollit
    (9 votacions en curs)
Pàgines d'interès

Transició del segell aprovada el 2023
Transició de l'antic al nou segell identificatiu dels Articles bons
Transició de l'antic al nou segell identificatiu dels Articles bons
Altres continguts clau
Avaluats per la comunitat
Articles dels rànquings internacionals