Viquipèdia:Propostes de retirada de la distinció/Arxius/Jaume el Conqueridor (2021)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jaume el Conqueridor[modifica]

En la votació del 2009 ja es va indicar que no complia els requisits d'AdQ i va sortir elegit com a ABo. Des d'aleshores, el llistó dels articles amb distinció ha pujat i aquest article ja no arriba ni a ABo. Els motius són els següents:

  • És un article llarg, però ni molt menys exhaustiu, i les llacunes són massa importants fins i tot per a un ABo. Per exemple, l'explicació sobre la política internacional del rei Jaume se centra [gairebé] exclusivament en els veïns immediats de la Corona d'Aragó i omet aspectes fonamentals de la seva política exterior, com ara les maniobres papals per situar la Corona d'Aragó en l'esfera d'influència del papat en el seu conflicte amb Frederic II del Sacre Imperi Romanogermànic o la dimensió geopolítica del seu matrimoni en segones noces amb Violant d'Hongria. Hi ha seccions importants, com la de «Família», que són simples llistes amb molta informació important mancant. D'altres, com «Política municipal», no són llistes, però no passen d'un paràgraf.
  • La introducció no compleix el requisit d'exposar breument el contingut de l'article. Ara mateix la meitat de la introducció és una llista de noms de Jaume en diferents llengües. Del seu regne només diu quan va començar i quan es va acabar.
  • Si bé a primera vista pot semblar que l'article té un nombre suficient de referències, aquestes es concentren en temes puntuals de poca rellevància i relativament poc controvertits. Hi ha poques referències dels fets globals. He comptat 62 paràgrafs sencers i 29 seccions senceres sense cap referència, la majoria dels quals fan afirmacions gens trivials. Per posar un exemple, en el regnat del rei Jaume, entre el 1214 i el 1248 només hi ha dues referències.
  • L'estructura de l'article avança a batzegades, sense fil conductor clar més enllà d'una certa successió cronològica: hi ha un grandíssim nombre de seccions excessivament curtes, la majoria de les quals es componen d'un sol paràgraf o, en alguns casos, de només dues frases.

Votació:


Resultat: Distinció retirada.