Viquipèdia Discussió:Caixes d'avís per a articles/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Discussió prèvia a la Taverna

Jo aniria per empetitir al màxim les plantilles que van directes als articles (esborranys, FR, ...)--Lohen11 (discussió) 19:00, 4 ago 2008 (CEST)

D'acord amb en Lohen: Les plantilles de manteniment que van directament als articles són massa intrusives. Pau Cabot · Discussió 19:22, 4 ago 2008 (CEST)
Sobre les plantilles de manteniment massa intrusives, d'acord pel que fa a les de mancances lleus o les que només són propostes de millora (com les de fotos i coordenades), però crec que les de millorar coses greus com les de millorar traducció, manca de rellevància, etc. s'han de veure bé i no les faria més petites (més maques potser sí).--Pere prlpz (discussió) 19:48, 4 ago 2008 (CEST)
D'acord en que les plantilles de manteniment s'haurien d'unificar en quant a format a l'estil de en:Template:Ambox. --V.Riullop (parlem-ne) 19:52, 4 ago 2008 (CEST)
M'agrada la idea. Què tal si ressucitam Viquiprojecte:Unificació de plantilles i començam per les plantilles de manteniment? Pau Cabot · Discussió 20:13, 4 ago 2008 (CEST)
Ens pot servir de referència en:Wikipedia:Article message boxes. Fins i tot n'han fet una norma d'estil per evitar el caos de disseny. --V.Riullop (parlem-ne) 20:22, 4 ago 2008 (CEST)

Estil propi?

Un cop acabada la traducció i adaptació d'aquesta pàgina, pregunto:

A veure:
  • D'acord a tirar endavant. Les plantilles aquestes queden molt millor que les que tenim ara.
  • Les plantilles d'esborrany no s'esmenten a la pàgina i són de les que més crítiques havien rebut (tot i que personalment, les d'esborrany preferiria conservar-les com estan, però la meva és una posició minoritària). S'hauria d'aclarir si aquesta norma les inclou i, si és així, potser caldria donar-los un codi de color diferent (verd, per exemple).
  • La proposta diu que exclou les plantilles de categories. Les plantilles de manteniment de les categories podrien ser de la mateixa família. Ara mateix, {{categoria per omplir}} és una còpia de {{inacabat}}, per exemple, i la plantilla {{destrucció}} la fem servir igual per articles i categories.--Pere prlpz (discussió) 19:35, 6 ago 2008 (CEST)
A la introducció diu que és per "les plantilles que van al començament d'un article, o d'una secció, i que identifiquen els problemes de l'article o són un avís informatiu que no forma part del contingut enciclopèdic". Altres del tipus {{polisèmia}} es poden considerar enciclopèdiques. Quan acabem amb aquestes podem atacar els avisos a peu de pàgina, les de pàgines de discussió o d'altres espais de noms. --V.Riullop (parlem-ne) 19:49, 6 ago 2008 (CEST)
A mi ja em va bé el disseny (és infinitament millor que el garbuix que tenim ara).
Crec que està bé primer centrar-nos en les dels articles i després atacar altres objectius, com diu en Vicenç, però plantilles com les de manca foto, manca taula taxonòmica, manquen coordenades i sobretot les d'esborranys, també les hi inclouria. No veig perquè han de quedar fora.
En quant als esborranys, som partidari de crear una metaplantilla tipus {{Metaplantilla esborrany|de|peixos|Imatge.png|Categoria:Esborranys de peixos}} per a simplificar-les totes i harmonitzar-les.
Per cert, la plantilla {{Metacaixa d'avís}} es crearà en el moment que es decideixi que hi ha consens amb aquesta nova norma d'estil? Pau Cabot · Discussió 20:03, 6 ago 2008 (CEST)
Sobre les plantilles d'esborranys, a la viqui en francès tenen una metaplantilla que permet posar-hi diferents temes als esborranys sense augmentar l'espai (per exemple, esborrany d'edifici, de cristianisme i de Mallorca per l'esborrany d'una església mallorquina). Estaria bé adaptar-ho.--Pere prlpz (discussió) 20:17, 6 ago 2008 (CEST)

El nou disseny m'agrada, molt bona feina, ara tocarà restringir-ne l'ús per tal de que no ens en quedin els articles plens. Pel que fa als esborranys jo faria una cosa tant discreta com tenen els anglesos.--Lohen11 (discussió) 20:32, 6 ago 2008 (CEST)

m'incorporo tard, però a veure. El dissenmy m'agrada tot i que hi ha alguns símbols que jo mantindria com a nostres (com el puzzle en l'esborrany, tot i que molt més petit com s'ha dit). Pel que fa als colors, no acabo de veure clara la divisió en aquests sis. Veig evident que els articles per suprimir estiguin amb una vora vermella, siguin de destrucció immediata o de proposta. Però la fusió o moure ha d'estar al mateix nivell que les plantilles que afecten al contingut, perquè de fet poden acabar per fer desaparèixer l'article, no és sols una cosa tècnica. Proposo per tant: vermell suprimir; taronja contingut (referències, fusió, neutralitat, redacció...). Groc coses de la wiki, de format (no sé si cal una plantilla només per viquificar, per exemple, posaria una genèrica de millorar, o les que tenim ara). Gris o blau, avisos per al lector: fet en curs i article protegit. Els esborranys, per lògica, tindrien la vora taronja, perquè afecta al contingut (en aquest cas manca de contingut, més aviat). I torno a insistir en el que es ve dient a la taverna: limitem l'ús de plantilles perquè siguin útils, així podrem netejar categories perquè seran assequibles i no tindran un milió de membres que descoratgen el lector (que veu poc fiable el projecte) i als editors, per massa feina "bruta" pendent --barcelona (discussió) 17:43, 11 ago 2008 (CEST)
Amb fusió o moure no desapareix l'article. Es trasllada a un altre projecte o a una altra pàgina. A més, fusió no distingeix si és "fusionar a" o "fusionar des de". En canvi, no veig malament simplificar passant el codi gris a blau. De fet, moltes pàgines protegides no tenen cap avís, o el tenen simplificat amb un cadenat en lloc d'una caixa d'avís.--V.Riullop (parlem-ne) 18:17, 11 ago 2008 (CEST)
Jo el que canviaria del codi de colors és que la plantilla {{FRR}} la posaria del mateix color que les d'esborrar, perquè realment és un pas previ a proposar l'esborrat, o com a mínim és com més la fem servir.--Pere prlpz (discussió) 17:53, 11 ago 2008 (CEST)
La plantilla és una crida a la millora, pot ser que s'esborri o no. --V.Riullop (parlem-ne) 18:21, 11 ago 2008 (CEST)

Cal coor i cal foto

No tinc clar si les plantilles de les famílies de les {{cal coor}} i {{cal foto}} adoptaran també el nou format. Si no fos així, igualment aniria bé modificar-les perquè puguin quedar apilades sense separació, igual que es fa amb les que es basen en la metacaixa d'avís.--Pere prlpz (discussió) 22:30, 10 ago 2008 (CEST)

Sobre els esborranys i altres avisos a peu de pàgina, vegeu Viquipèdia Discussió:Esborrany#Mida de la plantilla on hi ha algunes propostes. --V.Riullop (parlem-ne) 17:52, 14 ago 2008 (CEST)

Ordre i situació de les plantilles

La secció d'ordre de les plantilles ja no lliga amb la pràctica habitual. Caldria especificar que els avisos per al lector van a dalt, i els que només són avisos als editors van a baix.--Pere prlpz (disc.) 11:41, 23 des 2014 (CET)

S'ha establert com a pràctica posar certs avisos a baix, però segueixo pensant que com a principi els avisos als editors no haurien d'anar a l'article. --V.Riullop (parlem-ne) 12:06, 23 des 2014 (CET)