Viquipèdia Discussió:Com entendre les taules taxonòmiques/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Posem un color nou per als cromalveolats?

Els cromalveolats són molt sovint considerats un regne biològic de descripció força recent (per confondre's abans amb les plantes). El principal motiu és que de manera absolutament independent han desenvolupat éssers pluricel·lulars, a vegades enormes, amb teixits veritables diferenciats. L'únic problema és que són molt poc coneguts. Jo l'hi posaria. Llull · (vostè dirà) 21:18, 21 juny 2007 (CEST)


He estat mirant colors i crec que quedaria bé el #FA7B62 Llull · (vostè dirà) 23:59, 22 juny 2007 (CEST)

Si fan la fotosíntesi i fins ara es pensava que eren plantes, no seria més adient un color més verdós, que no fos el mateix de les plantes? I per cert, on es miren els codis de colors?--Pere prlpz 17:59, 27 juny 2007 (CEST)
Bé, els seus cloroplasts provenen també per endosimbiosi, però en aquest cas, no d'un cianobacteri, com és el cas de les plantes veritables sinó de rodòfits (cèl·lules eucariotes, la cosa embolica que fa fort) conegudes com a "algues vermelles". Tenen diversitat de colors i una bona colla no són ni fotosintètics (els varen confondre amb fongs fins ben bé els anàlisis genètics), degut a la pèrdua dels cloroplasts. Els colors els he trobat en algun lloc de la Viquipèdia en anglès en algun article enllaçat a l'article "color". Llull · (vostè dirà) 21:52, 27 juny 2007 (CEST)
Ha tingut èxit. Els anglesos han implementat de forma oficial el mateix regne fent servir el mateix color que havíem trobat a la Viquipèdia en català. Ara serà més fàcil copiar-ne la informació relativa. Llull · (vostè dirà) 12:05, 4 ag 2007 (CEST)

Verd clar per als arqueplàstids?

El merder que hi ha per classificar les algues és considerable. Una part estan ja col·locades en el regne del dels cromalveolats, però n'hi ha que encara estan en els llimbs de la classificació. A la versió en anglès sembla que finalment han decidit que el verd clar sigui no per al regne de les plantes sinó per al clade dels arqueplàstids, cobrint així també als rodòfits i els glaucòfits amb aquest color. Us sembla bé que aquí fem el mateix? Llull · (vostè dirà) 18:54, 5 ag 2007 (CEST)

A mi em sembla bé, millor que la opció anterior. --Edustus 21:21, 5 ag 2007 (CEST)
Potser no té massa a veure amb la discussió del color, però comporta això la creació de la categoria de Arqueoplàstids?--Edustus 21:29, 5 ag 2007 (CEST)
Home, poder-se crear es pot crear, però una cosa no implica l'altra. Llull · (vostè dirà) 21:33, 5 ag 2007 (CEST)
Si es creen categories com aquestes, s'haurien de posar aclariments i enllaços a les pàgines de les categories superiors perquè els no experts siguin capaços de trobar les plantes.--Pere prlpz 10:37, 6 ag 2007 (CEST)

Satèl·lits

Perdoneu la meva ignorància, en el codi de colors que és això de satèl·lits? es refereix al DNA satèl·lit?? Es posa taxbox en això? Gràcies amb antel·lació.--Edustus 16:33, 9 ag 2007 (CEST)

Suposo que vol dir satèl·lit no en el sentit de seqüència repetitiva sinó la seqüència que es reprodueix amb un virus helper (en:Satellite (biology)). De totes maneres, sembla que no hi ha cap que el faci servir. Llull · (vostè dirà) 16:53, 9 ag 2007 (CEST)
Ah, doncs sí, l'article virusoide. Llull · (vostè dirà) 16:54, 9 ag 2007 (CEST)

Canvis en els colors. Cal actualitzar la plantilla de referència

Els colors que indica la plantilla són falsos (mireu mamífer i ocell). Algú podria actualitzar la plantilla de referència?