Viquipèdia Discussió:GLAM/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Comentaris des del sector biblioteques

Una professional del sector biblioteques demana:

  • Crear un calendari de properes activitats viquipèdiques a Catalunya: maratons, formacions...previstes per tal que la gent s'hi pugui apuntar.
    Hauria de servir el calendari www.viquimedia.cat, on hi apuntem tots els actes públics (viquimaratons, tallers et al.). Ara bé, veig que també podria ser útil fer un calendari de les activitats GLAM a Catalunya pel portal. --Davidpar (disc.) 20:33, 21 ago 2012 (CEST)
  • Fer un contacte directe amb els participants. És a dir, personalitzar una mica el tema: el contacte al Museu Picasso (mail), el contacte amb el resident tal.
    +1 --Davidpar (disc.) 20:33, 21 ago 2012 (CEST)
  • ::Fet Fet!--Kippelboy (disc.) 20:57, 21 ago 2012 (CEST)
  • ·Pel que fa a biblioteques:
    • Especificar que has format a 150 bibliotecaris Fet Fet!
    • Que la Generealitat ha editat els 1500 llibrets que es distribueixen a les bibliotequesFet Fet!
    • El nom de la nostra institució és Servei de Biblioteques de la Generalitat de CatalunyaFet Fet!

-Si vols fer com amb l'Arxiu Nacional i posar la nostra missió, ho trobaràs a la Llei de Biblioteques 4/1993, però no sé si s'escau.

    • Jo hagués triat la imatge d'una biblioteca més moderna (però això va a gustos) Fet Fet! (a l'espera de foto millor)

-Potser una altra manera de col·laborar, seria organitzant sessions de formació presencials, com les que vau fer a la biblioteca de Palafrugell. Aquestes sessions presencials són un dels clars objectius que hem d'impulsar des de les biblios públiques. Amb formadors viquipedistes i formadors bibliotecaris. --Kippelboy (disc.) 20:31, 21 ago 2012 (CEST)

Disseny

El disseny d'aquest portal s'ha fet basant-se en la pàgina d'un usuari de la Viquipèdia en Francès: fr:Utilisateur:Benoit Rochon--Kippelboy (disc.) 21:10, 21 ago 2012 (CEST)

Comentaris des del sector museus

(...), m'encanta el projecte en sí i els valors que hi han al darrere, però a la pràctica no tinc temps material de posar-m'hi!!!!. T'ho dic perquè suposo que s'ha de tenir en compte i també a quí i com es fa el mailing de la informació. Està clar que en centres (museus, arxius o el que sigui) on hi hagi un equip suficient (no parlo de molts, només dic suficient) de persones, si el cap o responsable ho té clar i té persones per executar-ho es farà, si nó és difícil perquè tota la feina cau sobre el mateix. Encara que només es tracti de liderar i/o coordinar tot.:

Jo faria alguns petits canvis d’ordre i en els títols només perquè sigui més pràctic i entenedor, tot i que en algun cas no se m’acudeix ben be com

  1. Presentació
  2. Motius
  3. Com Començar
  4. Ajuda i documentació(aquests dos temes potser millor que estiguin junts perquè són complementaris)
  5. Models d’activitats(en aquests cas, no seria millor indicar “Models de col·laboració” perquè s’entengui millor que aquí es troben les diferents maneres de col·laborar amb Viquipèdia?

Un cop dins, fins i tot jo he quedat sorpresa de totes les maneres que hi ha de col·laborar, és questió de tenir temps i posar-se!!!! No més tinc una pregunta, estan escrites en un ordre concret??? Per exemple tenint en compte la que és més fàcil de fer per a qualsevol Institució? O la que és més fàcil per Viquipèdia? Millor ordre alfabètic i així no es dona més o menys importància a una modalitat que a una altra??? Crec que pot ser important perquè l’enllaç concret a aquest tema és el que jo enviaria (a més del d’inici) en el meu cas a les persones que estesin implicades en la modalitat de col·laboració que nosaltres triem com a Museu per col·laborar. De fet, vaig quedar amb l’escola de X amb la que volem fer una col·laboració (recordes?) que ara al setembre tornariem a contactar i aquest portal i aquest enllaç em semblen molt adients per reiniciar els contates.

  1. Participants (Perfecte! I moltes gràcies per incloure el nostre Museu)
  2. Contacte
Text enviat per una professional de museu al mail personal.--Kippelboy (disc.) 17:19, 3 set 2012 (CEST)
Un altre comentari de museu: Afegir pestanya amb FAQ's--Kippelboy (disc.) 13:14, 4 set 2012 (CEST)

GLAM-WLM

Les fotos d'edificis GLAM que estiguin identificats en les llistes de monuments, tenen un premi especial d'Europeana en l'edició 2012 de Wiki Loves Monuments. Vegeu Viquiprojecte:Monuments/GLAM. --V.Riullop (parlem-ne) 12:24, 19 set 2012 (CEST)