Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2005/Sobre la política a seguir per al bloqueig de pàgines

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Atès que la viquipèdia en català cada vegada creix més, quasi de manera exponencial, això ha dut també un augment de vandalisme, tot i que no és d'un nivell gaire preocupant encara. No obstant això, crec que és necessari que abastem a un acord per consens sobre els criteris a seguir per a la protecció de pàgines, abans que el vandalisme esdevinga una preocupació i ens ho emboliquem encara més sobre quines pàgines es podem protegir i quines no. En qualsevol cas, des del meu punt de vista, crec que la decissió de protegir una pàgina és una decissió dràstica, i que a efectes pràctics cotnravé el principi de la Viquipèdia sobre la llibertat de modificació (GPL). Per aquest motiu, la decissió de protegir una pàgina, ha d'estar molt justificada, com ara per a no saturar tècnicament la base de dades de la viquipèdia amb reversions una rere altra vegada. Així, per tant, haurem d'acordar quins criteris (que siguen concissos, clars, i bàsics) hi establim per a la protecció de pàgines, i evitar futurs conflictes a causa de diferències de criteris. --Joanot Martorell 11:27 27 jul, 2005 (UTC)

Hi tenim els següents exemples en les viquipèdies d'altres llengües:

--Joanot Martorell 12:49 27 jul, 2005 (UTC)

Puc proposar que, quan acabem amb aquesta discussio, n'encetem una sobre la politica d'esborrat ? Tal com esta ara els articles s'acaben esborrant quan als administradors els hi sembla, i alguns es queden amb el cartell de "fora" per sempre. Caldria definir criteris i terminis per decidir si un article s'esborra o se li treu el cartellet. I tambe caldria establir criteris pels articles que es poden esborrar sense votacio (p.ex. caracters o codi aleatori). Xevi 17:12 27 jul, 2005 (UTC)
Aqui hi ha un enllas interessant a la viquipedia en angles. Sembla que implementaran un sistema per protegir pagines nomes per anonims i usuaris nous. Suposo que estara disponible per totes les versions i caldra que ho tinguem en compte. Xevi 22:58, 20 des 2005 (UTC)
A les viquis anglesa, alemanya i japonesa ja funciona l'opció de semi-protecció en:Wikipedia:Semi-protection_policy i tenen una pila d'articles marcats en:Category:Semi-protected. És una bona eina anti-vandalisme. No està disponible pels administradors? --VRiullop (parlem-ne) 19:15, 12 feb 2006 (UTC)
Em penso que a la Wikipedia en espanyol també està implementada. Pot ser que aquí també? --Álvaro M 20:59, 23 feb 2006 (UTC)

La proposta d'en Xevi

Em sembla molt correcta la proposta que ha fet l'usuari Xevi. És important que només es bloquin les pàgines per a usuaris registrats si hi ha discussions legítimes entre usuaris sobre el contingut d'un article de manera que derivin en guerres d'edicions. En casos de vandalisme per part d'usuaris registrats no faria falta ja que se soluciona simplement bloquejant l'usuari. Així doncs, quin procediment ha de passar per convertir-se en política de la viquipèdia?--SMP (missatges) 18:24, 23 mar 2006 (UTC)