Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2006/Sobre la política de redireccions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per centrar un poc el debat, penso que es presenten dos casos diferents de redireccions:

  1. Redireccions que es creen de suport a un nou article (sinònims, traduccions, variants, etc)
  2. Redireccions que queden desprès de reanomenar una pàgina.

Evidentment, totes les redireccions vàlides pel primer punt ho són també pel segon. Si ho he entès bé, la discussió està en el segon punt.

L'ajuda:Redirecció diu al respecte: "Quan reanomeneu un article, fixeu-vos que, per defecte, es crea una redirecció des de l'article vell. En molts casos, és millor mantenir aquesta redirecció, per evitar de trencar enllaços. Ara bé, en el cas de que el nom original fos incorrecte, o que la redirecció no sigui correcte per qualsevol causa, demaneu d'esborrar l'article original".

Donant per suposat que la redirecció ja no té enllaços, la pregunta és:

  • El nom original és incorrecte?
  • La redirecció és incorrecte?
  • Pot crear confusió?

Si la resposta és no, i encara que la redirecció pugui semblar inútil, crec que no fa cap nosa.--VRiullop (parlem-ne) 13:29, 27 gen 2006 (UTC)

Proposta d'en Xevi

Em sembla bé la proposta, però veig una excepció a les redireccions cap a altres espais: la Viquipèdia:Drecera. --VRiullop (parlem-ne) 14:21, 19 feb 2006 (UTC)
Primer que res, les condicions que han de complir per a ser esborrades són les actuals, m'equivoque?
Expresse les meues opinions vers les condicions de mantenir redireccions.
La segona la compleixen totes les pàgines, totes poden ser potencialment susceptible de tornar a ser editades pel mateix autor que erròniament les va anomenar.
Un exemple concret: avui mateix acabo de fusionar Storytelling i Storytelling (àlbum) que contenien gairebe la mateixa informacio. Si el que va fer el 1er article hagues fet una redireccio des de l'altre titol, ens hauriem estalviat feina. Obviament no podem preveure totes les possibilitats, pero les que ja existeixen (com p.ex. ara Storytelling (àlbum) redirigeix a Storytelling val mes deixar-les.
La tercera no té sentit per al cas concret d'un cercador.
Pot ser util pel cercador de la viquipedia per anar directament a l'article.
La quarta la solució és arreglar enllaços abans d'esborrar-la.
Cosa que pot portar molta feina en alguns casos, i ningu t'assegura que algu altre no tornara a fer enllassos d'aquest tipus.
De la darrera n'estic estupefacte, no la trobe útil eixa condició.
Doncs que si una redireccio no es ofensiva, incorrecta, etc. i algu diu que pot ser util, que costa deixar-la ? (encara que la potencial utilitat sigui minima)
Pasqual · * 14:39, 19 feb 2006 (UTC)
Afegeixo els meus comentaris a les teves objeccions en cursiva. Xevi 16:41, 19 mar 2006 (UTC)

Després de llegir totes les opinions (em dóna la sensació que totes van, aproximadament, en la mateixa línia) recolzo la proposta del Xevi de mantenir redireccions a no ser que portin a confusió, siguin ortogràficament incorrectes, ofensives. Sino, mantenir-les.--Felato 22:32, 8 mar 2006 (UTC)

Per què es fa la discussió a la pàgina en comptes de a la plana de discussió?--SMP (missatges) 18:40, 23 mar 2006 (UTC)
Ben observat. Trasllado aquí les discussions i deixo allà les propostes. --VRiullop (parlem-ne) 16:50, 25 jun 2006 (UTC)

Redireccions amb errors

Tal com dic a la Taverna (a l'apartat de Volíeu dir), crec que el tema de les redireccions amb errors ortogràfics, barbarismes comuns, etc., s'hauria d'acabar de discutir. Sóc del parer que és necessari fer notar a l'usuari de l'error (tan si l'ha escrit a "cerca" com, potser encara més important, si ha vingut dirigit des d'una altra pàgina). No cal omplir però d'enllaços erronis, però com a mínim els que tenim incorrectes i els que la gent crei incorrectament, sí.--Xtv (que dius que què?) 15:26, 1 jul 2006 (UTC)

El cas és que no està activada la opció del MediaWiki que ho faria possible--SMP (missatges) 17:11, 1 jul 2006 (UTC)
Proposo això: Viquipèdia:La_taverna#Proposta per solucionar les redireccions d'articles amb faltes d'ortografia--Iradigalesc (discussió) 16:35, 19 gen 2007 (CET)

M'agradaria que s'arribés a un consens amb això de les redireccions amb errors. Penso que és un més dels avantatges que tenim respecte les enciclopèdies en paper: agilitzar la cerca, tan si es fa per sinònims com si s'ha après un nom incorrecte. S'hauria d'aprofitar més, en base al que ja s'ha comentat.--Loquetudigas (tot orelles!) 01:10, 7 oct 2008 (CEST)

Noms i cognoms

Crec que NO s'han de posar articles ni redireccions en el format cognoms, nom sinó esborrar-los. Si l'usuari no sap com es diy un personatge i posa el cognom a "CERCA" li sortirà la pàgina adient. Potser sí caldria conservar els cognoms sols quan siguin molt famosos: exemple Petrarca, perquè és probable que molts articles enllacin directament a aquest nom (en canvi ho farien a Felipe Gonzaléz, no sé si m'explico).--barcelona 22:12, 17 febr 2007 (CET)