Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Exploració de Júpiter

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Arnaurs (discussiócontribucions)

- Crec que caldria comentar la línia cronològica del principi (afegir llegenda del color blanc i vermell, títol i marc).

- Caldria millorar el format de les referències (alguns cognoms no estan en majúscula, algunes referències no indiquen l'editor o la llengua, la referència 8 inclou 2 referències idèntiques).

- Algunes plantilles del final no inclouen aquest article sinó Llista de missions d'exploració de Júpiter. La llista consisteix només en una simple taula de les missions, que crec que es podria eliminar i afegir en aquest article. Així es podria enllaçar Exploració de Júpiter a les plantilles.

- La taula que hi ha a la secció de Vegeu també crec que no hi hauria de ser sinó que hauria d'estar a la introducció, a falta d'un apartat més adient (com en la versió anglesa).

- Alguns noms de missions i programes estan en cursiva i d'altres no. Caldria unificar criteri.

Enhorabona per la feina feta

Medol (discussiócontribucions)

Em semblen cosetes absolutament menors que no haurien de condicionar la distinció de qualitat d'un article que ha passat des del 14 de maig del 2018 per una llarga avaluació en què l'autor ha tingut en compte totes les observacions que se li han fet. L'avaluació ja es va fer, penso que aquí s'ha de votar tenint en compte aquella avaluació, no fer-ne una de nova.

Arnaurs (discussiócontribucions)

Bon dia @Medol.

En cap cas qüestiono que l'article no hagi passat per un període d'avaluació prou llarg, on un usuari va deixar un comentari. De totes maneres hi ha l'opció de fer comentaris en aquesta etapa del procés. He vist que un usuari en va fer fa sis mesos en aquest mateix lloc i fins i tot vostè mateix es va unir a la discussió. Hi ha altres usuaris que, en altres articles, han emès un vot negatiu condicional a la millora. Estic d'acord que aquests comentaris de format que he escrit són qüestions menors però com que es tracta d'un potencial article de qualitat he considerat adient deixar-ne constància.

Ahir vaig estar revisant el contingut del text i hi vaig fer algunes modificacions. Comparant alguns apartats (encara no he tingut temps de fer una revisió completa) amb la versió anglesa he trobat que algunes frases no estaven del tot ben traduïdes i hi he fet el que considero que són millores. Si té alguna objecció a aquestes modificacions, no dubti en comentar-m'ho.

La meva única intenció és fer aquests comentaris amb un ànim de millora i no només per criticar. Si així fos, només hauria emès un vot negatiu i no m'hauria pres la molèstia de fer una llegida i revisió exhaustiva de l'article.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Arnaurs Moltes gràcies per les observacions Arnaurs, en aquest article són en part problemes d'estil i referències. Res greu i m'hi posaré aviat a corregir. Valoro molt que hagis realitzat també correccions de traducció, un problema en la majoria d'articles. Cert que col·locar una objecció després d'una llista d'aprovacions és intimidatòria, i més si no ens coneixem o no hem intercanviat paraules anteriorment, però si es fa amb l'ànim d'encoratjar la millora quan l'article ha rebut només observacions menors, llavors estaria igualment d'acord, en aquest context.

Arnaurs (discussiócontribucions)

Hola @Manlleus, ja he acabat de llegir i revisar el text. He comparat el text amb les versions en anglès i castellà i he procurat de millorar la traducció així com d'arreglar algun error tipogràfic.

M'he fixat que en alguns paràgrafs la versió anglesa té més referències que la catalana.

Crec que ara ja puc canviar el meu vot a article de qualitat, però tot i així m'agradaria que en la mesura del que sigui possible es tinguin en compte els comentaris fets anteriorment.

Enhorabona per la feina i perdó per qualsevol molèstia que hagi pogut ocasionar.

Resposta a «Comentaris de format»
Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola, Manlleus! Enhorabona per aquest article. M'he mirat la introducció (posteriorment em miraré en profunditat la resta del text), n'he polit alguns detalls i tinc alguns comentaris a fer:

  • La part de la primera frase que diu "a data de 2017" es podria actualitzar perquè reflectís les dades a data del 2019?
  • La frase "Totes aquestes missions han sobrevolat el planeta i han estat realitzades utilitzant naus espacials no tripulades de la NASA, la majoria de les quals, ajudades per l'assistència gravitatòria, han pres observacions detallades sense sondes espacials i sense entrar en òrbita." té un redactat confús, sobretot a l'última part. Entenc el que vol dir perquè ja tinc coneixements sobre el tema, però s'hauria de tornar a redactar de manera que fos accessible fins i tot per a algú que no en tingui ni idea.
  • Sobre l'última frase, "D'altra banda, s'ha avançat la possibilitat de realitzar viatges tripulats des de Mart utilitzant menys recursos que si s'efectuessin des de la Terra utilitzant part de l'Interplanetary Transport System (ara BFR)", per a persones sense coneixements sobre el tema no queda clar què és l'ITS, ni el BFR, ni per què aquests viatges des de Mart consumirien menys recursos que si es duguessin a terme des de la Terra. Sí, els lectors sempre poden fer clic als enllaços, però això hauria de ser més aviat per a ampliar coneixements i esbrinar què vol dir una paraula de la frase, no per entendre el sentit bàsic de la frase.
Manlleus (discussiócontribucions)

@Leptictidium Bones Lepti, fa temps que no et llegeixo, m'alegro que siguis tu que m'escriguis aquí ja que tens força "vista" en aquests temes, el meu mestre AdQ (apart dels animalons) ;-) AdQ és una secció important a can wiki i espero que duri. Espero donar canya amb més articles així que passa-t'hi de tan en tan. Referent a aquest, calma que em sembla que va per llarg, coincideixo amb el que comentes, lo de "a data de X" no té molt sentit, no s'envien sondes a JP cada any, així que sobra, segon; he pecat i com és de costum poso masa informació en una sola frase, intentaré contextualitzar-ho millor o arreglar-ho com dius, però em sembla que ho hauràs de tornar a mirar quan ho tingui perquè a vegades acabo pitjor de com he començat... últim; Sobre el coet d'en Musk, ja l'ITS està desfasat, cada any han canviat disseny i característiques però la referència al final de la frase és útil perquè parla de l'objectiu final de l'aparell en relació amb aquest article (i no parlem dels típics tweets), vaig decidir no fer més canvis fins que ho tinguin i estigui en marxa, potser l'any que ve, llavors si millor fer article per rellevància i a veure què faig amb els altres. Intentaré actualitzar-ho una mica de totes maneres encara que sigui bàsic. Merci per l'esforç Lepti, espero que us vagi bé! Salutacions

Leptictidium (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies per la feina en aquest article! Per la meva banda, aniré repassant seccions de tant en tant i posant els meus comentaris aquí.

Medol (discussiócontribucions)

Per quin motiu no es fan els apartats com estan en anglès?, em semblen més clar que la decisió que s'ha pres.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Medol barcelona va comentar que les seccions li semblaven desordenades, almenys des del punt de vista cronològic, a enwiki estan ordenades per tipus de missions però com que tampoc n'hi ha tantes de sondes he seguit l'ordre cronològic fins i tot afegint l'esdeveniment del cometa i al final parlant de futures missions i les tripulades

Medol (discussiócontribucions)

Ara ho entenc, gràcies per l'aclariment.

r

Resposta a «Idees i comentaris»
Cap més tema anterior