Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Mixteca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

*Crec que caldria crear els articles llengües otomanguianes, Acadèmia de la Llengua Mixteca i Instituto Nacional de Lenguas Indígenas. Normalment els enllaços en vermell no són un gran problema, però em sembla que tenir tots els elements de les "caixes de principi d'article" en blau és essencial.

  • No acabo d'entendre de què parla la secció "Característiques de la llengua mixteca". Parla dels dialectes que té, de la seva història, de l'estandardització? Ara mateix sembla un poti-poti.
  • L'article es titula "mixteca", però durant l'article es va deixant la idea que en realitat no és una única llengua, sinó un contínuum de llengües que a vegades són inintel·ligibles entre si. En què quedem, és una llengua o moltes?
  • Hi ha llocs en què es nota massa que és una traducció del castellà. Frases com "aquells texts editats en una de les varietats pot ser perfectament inintel·ligible per als parlants d'una altra" reflecteixen el problema que tenen els viquipedistes espanyols per fer la concordança de gènere i nombre.
  • Manca una secció d'història.
  • Finalment, però no menys greu, l'article no té ni una sola referència dins del text. Caldria indicar de quina obra de la bibliografia surten les afirmacions.

Leptictidium (discussió) 12:08, 11 juny 2009 (CEST)

El que hi ha escrit ho he trobat bé, però la manca de referències dins del text i la manca de completesa, que assenyala en Leptictidium, crec que no li dónen prou qualitat com per article bo (l'article en castellà va ser votat el 2006). L'apartat Gramàtica i sintàxi podria anar en un subarticle i deixar a Mixteca un resum menys específic i sense exemples. Finalment, tot i que això se l'hi hauria de dir a l'autor, faltaria descriure les influències a altres llengües indígenes, tal com hi ha les influències al castellà.--Ssola (disc.) 11:58, 18 juny 2009 (CEST)

  • Estic d'acord en les coses que ha assenyalat en Leptictidium. El tema referències, la bibliografia sembla estar complerta en els camps de la gramàtica i la sintaxis però potser faltaria només referenciar la resta de l'article. --Vinals (Vine i xerrem) 00:26, 22 juny 2009 (CEST)