Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ja ho vaig fer, totes són problemes amb paraules com: Imperi contraataca o super destructor entre altres.--Mbosch (会話) 12:34, 21 abr 2013 (CEST)

  1. No tots, per exemple els problemes amb "ja que", "caire espacials" "el banc amenaces", "va ser composada" són vàlids... Per cert, "superdestructor" hauria d'anar junt. :-) – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:38, 21 abr 2013 (CEST)
  2. Per cert, en català no hauria de ser La guerra de les galàxies? La pel·lícula ha estat doblada al català. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:40, 21 abr 2013 (CEST)
  3. El primer creia que hi havia problemes al haver dos noms arreglat, el segon parla d'un verd i jo parlo d'un Banc (empresa), la tercera no l'entenc, la concordança no és amb escenes? Super destructor tot junt? Segur? En les altres wikis va separat tot i que s'escriu diferent :S. Sobre el nom de la pel·lícula he tingut molts dubtes al final m'he decantat pel que diu aquest web. Tinc les pel·lícules i em sona recordar que estan així, després ho miro que ara faig tard--Mbosch (会話) 12:50, 21 abr 2013 (CEST)
  1. Vejam... La primera és que normalment hi ha d'haver una coma abans del "ja que". Amb el banc, el problema no és el banc en si, és el verb que el segueix, que hi falta un accent (amenacés). A la tercera, la concordança és amb caire, per tant hauria de ser "caire espacial". I pel que fa al destructor, en català el prefix super s'enganxa a la paraula que modifica. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 13:07, 21 abr 2013 (CEST)
Fet Fet!. Sobre el títol en la pel·lícula surt com el nom de l'article.--Mbosch (会話) 18:57, 21 abr 2013 (CEST)
Que estrany. El nom oficial de la pel·lícula en català és Guerra de els Galàxies, però dius que a la pel·lícula en si surt Star Wars... Tenim alguna regla per decidir quina font té prioritat? – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 15:10, 23 abr 2013 (CEST)
El nom com a marca està traduït, ho he vist molts cops escrit així (l'article central es diu La guerra de les galàxies no Star Wars), ara bé dins de la pel·lícula quan comença, fica clarament Star Wars, el nom surt amb les lletres del logotip, la resta si que està traduït. Potser no ho han traduït tot per emular l'original.--Mbosch (会話) 09:08, 25 abr 2013 (CEST)
Jo tinc el llibre en català i apareix com a Guerra de les galàxies, però la pel·lícula no ho sé. Bon article.--Manlleus (disc.) 10:56, 25 abr 2013 (CEST)
Sí, fora de les pel·lícules com a nom de l'univers fictici és La guerra de les galàxies. El doblatge diu totes com ho tinc posat, he mirat aquesta altre web i em diu com ho tinc posat (només surten tres) menys la primera que es diu La guerra de les galàxies, sense número ni Una nova esperança... Hi ha més problemes amb el títol que en fer 7 articles...--Mbosch (会話) 12:36, 25 abr 2013 (CEST)

Sobre el títol tinc un altre dubte que he estat pensant bastant i ara amb la nova web em torna a sortir el dubte, la paraula Episodi, la E va amb majúscules o minúscules?--Mbosch (会話) 12:36, 25 abr 2013 (CEST)

Diria que és en majúscula, és a dir, com els altres idiomes, però millor que t'ho confirmi algú que sàpiga millor del tema, que solgui editar o crear articles de cinema.--Manlleus (disc.) 14:41, 26 abr 2013 (CEST)
Normalment va en majúscula, però entre "Star Wars" i "Episodi V" hi hauria d'haver un punt.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 10:17, 1 maig 2013 (CEST)
Ho he fet com la gran majories de wikis, dos punts després del nombre (Tot i que això no és motiu per ser així).--Mbosch (会話) 11:38, 3 maig 2013 (CEST)

Jo esperava que la traducció hauria de ser millor que el text original. No crec que sigui el cas. - Al Lemos (disc.) 00:55, 8 maig 2013 (CEST)

Bona nit, només m'he mirat ràpidament la introducció (és molt tard i he d'anar a jaure...) i vaja hi ha molta cosa millorable per a no dir incorrecta d'acords per exemple i estilísticament. Que vos vaja tot molt bé, fins prompte, Claudi/Capsot (disc.) 01:09, 11 maig 2013 (CEST)