Viquipèdia Discussió:Sondeig dels usuaris/2/9. Quins són els defectes de la Viquipèdia en català? En podeu marcar més d'un.

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Que els articles siguin curts o que de moment no existeixin és una qüestió fins a cert punt lògica, tenint en compte el nombre de parlants de català, sobretot si es compara amb altres viquipèdies. En el que s'hauria d'incidir és en el tema de les errades ortogràfiques. Partim de la base que pràcticament tots podem fer algunes errades puntuals, però hi ha casos en els que les errades són prou apreciables. No sé si la solució hauria de ser incidir en la utilització de correctors (que no sempre són 100% efectius però que poden millorar la situació) principalment per les persones que no tenen tanta seguretat amb el català. Potser es podria implementar algun sistema perquè aquests usuaris més insegurs demanessin una revisió, tal com es fa per exemple en articles que volen ser de qualitat. És una idea que representa més feina. Podria ser efectiva tot i que no tinc clar que sigui possible implementar-la, bàsicament perquè suposa més disponibilitat de temps i tasques noves a afegir a les moltes que ja hi ha.

--Puigalder (disc.) 15:44, 17 oct 2009 (CEST)

Fixa't que, d'altra banda, hi ha persones que no s'atreveixen a modificar perquè no se senten segures en quant al contingut. Potser també es podria, simplement, animar als usuaris a que rectifiquin sense por una falta d'ortografia quan la vegin. Hi ha molta gent que llegeix però no edita per diversos motius, però corregir una paraula o una frase només porta uns segons. Se m'acudeix que es podria posar un petit anunci o comentari a la nova guia d'edició per a principants, per exemple.--Slastic (disc.) 09:37, 19 oct 2009 (CEST)