Viquipèdia Discussió:Viquiportal/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

s'hauria de clarificar aquesta ajuda per crear viquiportals.--barcelona 15:58, 24 des 2005 (UTC)

En Pepets i Llull deien a Discussió:Portada:

El que hauríem de fer és repartir-nos els portals en grups d'usuaris com si foren treballs d'escola. Fem una llista del portals possibles (segons la quantitat d'articles que s'hi relacionen) més els que hi ha ara en funcionament i cadascú va apuntant-se als portals que més li interessen. Aquesta és la millor manera si volem tindre portals, ens hem d'obligar a fer-los o sinó serà molt difícil posar-nos. Que us sembla? --Pepetps (Podem discutir-ho) 14:20, 30 des 2005 (UTC)
Jo ja vaig fent. El que veig és que n'hi ha que no tenen un directori com el té el Portal:Catalunya, crec que és una part clau i que tots l'haurien de tenir. Llull 10:04, 31 des 2005 (UTC)
Apunto aquí algunes reflexions. 1) Estic d'acord amb el Llull en que els portals han de ser l'equivalent a una enciclopèdia temàtica. L'important és l'organització dels temes de cara al lector. Els apartats de preguntes, sabíeu, destacats, etc, són atractius però accesoris. S'hauria de procurar que aquests apartats no donin feia de manteniment. Els apartats de demanats, ajuda, etc, són pel viquipedista, no pel lector. 2) L'article aquest del Viquiportal està a mig traduir del castellà. S'expliquen dos models de portals. Un l'hem adoptat en català. Jo vaig fer servir un model francès pel Portal:Polinèsia. Si us sembla bé substitueixo el segon model pel que he fet servir. 3) Algú hauria de demanar a Meta la creació de l'espai de noms. 4) Com diu en Pepets, podríem fer una llista de possibles portals per animar a la gent. Es tracta d'analitzar l'arbre de categories que ja tenim i veure quin temes sucosos es poden explicar.--VRiullop (parlem-ne) 11:31, 31 des 2005 (UTC)

Plantilles als portals

Ja que tenim un espai de noms per als portals no caldria utilitzar les plantilles a l'espai "Template:". M'explico. En lloc de, posem, "Template:Titular Informàtica agost" fa el mateix servei "Portal:Informàtica/Titular/Agost". La diferència és que així deixem els templates per als articles i agrupem tots els fitxers d'un portal en subpàgines. La forma d'utilització és més genèrica: a "Portal:Informàtica/Titular" seria {{/{{CURRENTMONTHNAME}}}}, o p.ex., {{/Pregunta/{{CURRENTMONTHNAME}}}} per a les preguntes des de la pàgina principal. Bé, és una proposta per a futurs portals. --VRiullop (parlem-ne) 07:42, 10 abr 2006 (UTC)

Nom del portal repetit

Algú no havia fet quelcom per que no apareguera el nom del viquiportal duplicat? Només em sona la discussió i que es deia que Martorell ho havia aconseguit amb la Portada, en fi, és que estic indagant per crear un Viquiportal sobre Romania, Portal:Romania. –Pasqual bústia 18:29, 28 jun 2006 (UTC)

Fa falta que s'introdueixi el codi que hi ha a MediaWiki Discussió:Monobook.js
Efectivament. Cal que algun administrador afegeixi al MediaWiki:Monobook.js el codi que en Pepetps i jo ens vem preparar i que està a la plana de discussió de l'article.--SMP (missatges) 09:44, 29 jun 2006 (UTC)
No sé per què voleu treure el títol. Trencaria la uniformitat amb els altres espais de noms i tampoc es veurien les subpàgines. Ho ha fet alguna altra viqui? --VRiullop (parlem-ne) 18:54, 29 jun 2006 (UTC)

Penso que el procés a seguir per crear un portal no està ben explicat.--PeioR (disc.) 00:18, 26 març 2012 (CEST)

Hi estic d'acord, crec que caldria un tutorial més detallat així com una directrius sobre el seu format i contingut. Ara mateix hi ha portals molt diferents entre ells.--Planvi (disc.) 12:46, 9 gen 2015 (CET)