Viquiprojecte:Literatura de consum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts al Viquiprojecte «La literatura de consum». Aquest és un Viquiprojecte docent coordinat per Jordi Monteagudo, professor de l'assignatura Literatura universal, impartida a l'Institut de L'Arboç, amb el suport d'Amical Wikimedia. El projecte es duu a terme durant el curs 2014-2015.

Context[modifica]

Per tal d'implicar els estudiants en l'estudi actiu de la literatura i d'ampliar la visió sobre la literatura que ens proporciona l'assignatura, els proposem de col·laborar amb la Viquipèdia amb l'objectiu de redactar nous epígrafs relacionats amb la matèria de l'assignatura.

Objectius[modifica]

  1. Adquirir i diferenciar els conceptes de best-seller, literatura de masses, literatura de consum, literatura de quiosc i literatura de gènere i establir com es relacionen entre ells.
  2. Un cop establert quin de tots els conceptes anteriors ocupa el lloc més alt en la jerarquia i com s'organitzen els altres, investigar si hi ha més conceptes que s'hagin de tenir en compte dins de l'estructura que formen; en cas positiu, investigar-los i situar-los correctament dins del conjunt.
  3. Investigar i sintetitzar, consultant les fonts pertinents i citant-les adequadament, dos dels conceptes anteriors (proposta inicial: literatura de consum i literatura de gènere) i reflectir-ne el resultat creant sengles articles a la Viquipèdia.

Membres de l'equip[modifica]

L'equip de treball està integrat per:

  • Jordi Monteagudo (professor)
  • IRF (alumne)
  • CMG (alumne)
  • MSF (alumne)
  • FM (alumne)
  • SPG (alumne)
  • RMF (alumne)

Llista d'articles a crear[modifica]

El grup classe, de vuit alumnes, es dividirà en dos grups de treball, cada u serà responsable d'un article. Els grups, però, seran flexibles i, si cal, es poden intercanviar estudiants d'un grup a l'altre.

Calendari (provisional)[modifica]

  1. Dijous, 12 de febrer: repàs del concepte de síntesi [fet]
  2. Dijous, 19 de febrer: El cinc pilars de la Viquipèdia [fet]; Bus turístic de la Viquipèdia [a realitzar pels alumnes autònomament]
  3. Dimecres, 25 de febrer: Aproximació als conceptes estudiats i recerca d'informació teòrica (grup A) [fet]; pràctiques d'edició en la pàgina de proves (grup B) [fet] (1). Recursos:
    1. Viquipèdia: Ajuda
    2. Ajuda: Com es modifica una pàgina
    3. Viquipèdia: pàgina de proves
  4. Dilluns, 2 de març: Aproximació als conceptes estudiats i recerca d'informació teòrica (grup B); pràctiques d'edició en la pàgina de proves (grup A) (2). Recursos: els de la sessió anterior [fet]
  5. Dijous, 5 de març: Registre en Viquipèdia (emprant Bus turístic de la Viquipèdia); recerca d'informació teòrica; completar la llista de fonts al pad. (3) [fet]
  6. Dilluns, 9 de març: discussió en comú sobre el material recopilat; proposta dels índex provisionals per als articles.
  7. Dimecres, 11 de març: creació dels articles amb els índex provisionals respectius; primers apunts als articles.
  8. Dilluns,
  9. Dijous, 19 de març:
  10. Dijous, 26 de març: Recerca d'informació teòrica (4, si cal); edició i ampliació dels articles (1).
  11. Dimecres, 1 d'abril: Primera avaluació (per part de la comunitat viquipedista –data provisional).
  12. Dijous, 9 d'abril: Recerca i selecció de textos de les categories estudiades (1).
  13. Dijous, 16 d'abril: edició i ampliació dels articles (2).
  14. Dimecres, 22 d'abril: Recerca i selecció de textos de les categories estudiades (2).
  15. Dijous, 30 d'abril: edició i ampliació dels articles (3).
  16. Dijous, 7 de maig: edició i correcció dels articles: data límit de lliurament.
  17. (Data a determinar, i només si fos possible): visita d'un voluntari viquipedista.

En cas d'imprevistos, es pot moure l'activitat a un altre dia de la setmana.