Viquiprojecte:Museu d'Art Jaume Morera/Gili Roig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte: Museu d'Art Jaume Morera
Viquipèdia
Wikimedia Commons
Amical Wikimedia
Museu Morera


El 21 de març de 2013 s'inaugurà Gili Roig i la Fotografia una de les exposicions estrella d'aquest any al Museu Morera, dedicada a una faceta relativament poc coneguda de Baldomer Gili i Roig. Des d'aquest viquiprojecte s'està duent a terme una iniciativa on es combinen el crowdsourcing i el coneixement col·lectiu.

Descripció[modifica]

Obres de la Sagrada Família fotografiades per Gili i Roig l'any 1905

Des de l'any 2006, l'obra de Baldomer Gili i Roig està al domini públic. D'acord amb aquesta realitat, el Museu d'Art Jaume Morera ha digitalitzat i carregat a la plataforma Flickr la col·lecció fotogràfica del pintor, per tal que tothom pugui servir-se'n lliurement i s'animi a col·laborar en el procés de documentació de les fotografies. Aquest procés tindrà diverses facetes:

Aprofitament del coneixement col·lectiu[modifica]

Tothom és convidat a navegar i gaudir de les fotografies de Baldomer Gili i Roig carregades a Flickr i, en el cas que reconegui algun indret o persona, només ha d'afegir un comentari a la imatge amb la informació que vulgui aportar.

Invitació a la participació activa[modifica]

De la mateixa manera que en el cas anterior, si tot navegant per les fotografies de Gili i Roig a Flickr hom reconeix un indret, l'animem a fer una fotografia al lloc i carregar-la al grup de Flickr creat per l'ocasió. Així podrem acarar les imatges per veure com ha variat el paisatge al llarg del temps.

Enriquiment d'articles de la viquipèdia[modifica]

Un cop finalitzada la documentació de la col·lecció fotogràfica de Gili i Roig gràcies al crowdsourcing, les imatges de Flickr (i les dades afegides) seran importades a Wikimedia Commons i utilitzades per il·lustrar nombrosos articles ara per ara mancats d'imatges.