Viquiprojecte:Viquirepte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La Viquipèdia és una eina consultada i editada per milers de persones. Depèn de tots que cada dia estigui millor.

Benvinguts al viquiprojecte #viquirepte, un experiment per animar-vos a editar la Viquipèdia en català amb tasques simples i fàcils de fer.

Periòdicament anem proposant reptes per millorar articles de la Viquipèdia que tinguin defectes (ampliacions, millorar l'ortografia, la traducció, afegir referències, ...). Un cop hi hagueu participat ho podeu anunciar a Twitter o Facebook amb l'etiqueta #viquirepte.

Història[modifica]

El Viquirepte és una idea boja de l'usuari Davidpar, qui amb l'ajuda de Kippelboy i d'altres viquipedistes l'estiu de 2012 van començar un experiment amb la voluntat d'animar a editar i a participar a la Viquipèdia als més de 1.100 seguidors del compte d'Amical Wikimedia a Twitter i Facebook que llavors tenien. Des de llavors ha evolucionat constantment. El 2013 es va fer servir per convertir un problema en una oportunitat i el repte va ser millorar edicions d'articles mal traduïts o amb errades ortogràfiques. L'estiu del 2014 se'n va fer un altre, en aquesta ocasió sobre taxonomia animals. Després ho vam fer servir per arribar als 500.000 articles de la Viquipèdia en català. El 2018 es va dur a terme reeixidament el viquirepte ORES per incorporar sistemes d'intel·ligència artificial a les pàgines de revisió d'articles.

Actualment, s'està realitzant el Viquirepte GEC per enllaçar el major nombre d'articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb el seu correspon element de Wikidata, per tal de poder tenir vinculades les dos grans fonts de coneixement en català que són la Viquipèdia i la GEC. Ajudeu-nos al Viquiprojecte:Viquirepte/GEC.

Participar[modifica]

Per participar només heu d'editar la pàgina que es proposa. Entre tots i totes podem fer una Viquipèdia de més qualitat!.

També podeu proposar #viquireptes a la pàgina de discussió o enviant un tweet a @AmicalWikimedia amb l'etiqueta #viquirepte.

#Viquirepte en curs[modifica]

El viquirepte en curs és Viquiprojecte:Viquirepte/Enciclopèdia de les Arts Escèniques Catalanes.

Llista de col·laboradors[modifica]

  1. Davidpar
  2. ÀlexHinojo
  3. Aleixpujadas
  4. Lamontse
  5. JaumeBG
  6. dvdgmz
  7. Al Lemos
  8. Fajardoalacant
  9. Panotxa
  10. Arnaugir
  11. KRLS
  12. Paucabot
  13. Pcm
  14. Townie
  15. Davidpar
  16. Flamenc
  17. Docosong
  18. ESM
  19. Jordi picart
  20. amadalvarez
  21. xbosch
  22. Carlospino
  23. joalma1
  24. wakamai
  25. bcnvirtualdesign
  26. MargaLosantos
  27. Marc79
  28. jordibrus
  29. PaliGol
  30. sguastevi
  31. marionaaragay
  32. arnauperich
  33. Manlleus
  34. Papapep
  35. AGonzálezSastre
  36. Enric
  37. FranSisPac
  38. Mafoso
  39. Beusson
  40. Eleleku
  41. Solde
  42. Pau Colominas
  43. looi
  44. Lluis_tgn
  45. Gerardduenas
  46. Oscar1losada
  47. ... Participa-hi!

Anteriors #viquireptes[modifica]

Enllaços externs[modifica]