Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Fonaments Tecnològics de l'e-learning 2020-21 (II)/Grup 4

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Adesantosm (discussiócontribucions)

Bon dia com us he comentat estem buscant les 700 paraules ja que en teníem masses i ara tenim una reducció al voltant de les 1000 paraules. Es tractaria de veure que deixem i que no i si de la part retallada inclouem alguna cosa canviant per una altra.

Ja direu i així si deixem l'article més o menys definit podem avançar en les altres coses que hem d'anar corregint.

Seguim!!

Albertcastan (discussiócontribucions)

Perfecte Àngel. intentem resumir millor alguns paràgrafs o algunes idees.

Seguim.

Resposta a «Reducció paraules»
Albertcastan (discussiócontribucions)

Companys/es és molt important que un cop anem millorant l'article poc a poc, ho fem editant amb l'estil i normativa que ens proposa la wiki, així com referenciant cada una de les aportacions que fem.

Aquesta feina ens evitarà en un futur haver de repassar tot el document per ajustar-lo al que es demana.


Gràcies

Adesantosm (discussiócontribucions)

Bon dia Albert.

Ok intentem mirar com realitzar l'escrit sobre la normativa wiki i pel que fa a l'idioma que tb comentes , Entenc que al ser Viquipèdia l'article ha de ser en català, seria millor anar traduïnt les aportacions de manera que això ja ho tinguem fet i que sigui més sencill de repassar després.

Albertcastan (discussiócontribucions)

Correcte Àngel

Seguim

Laramollsan5 (discussiócontribucions)

D'acord Angel, ho revisaré

Resposta a «Edició segons normativa de la Wiki.»
Laramollsan5 (discussiócontribucions)

Després d'haver descobert aquest apartat de discussió al qual no sabia accedir. Gràcies.

Expose les conclusions a les quals hem arribat en la nostra reunió d'avui (23/03/21) i així ho tenim present aquesta setmana de feina:

- Cal escriure un correu electrònic a la Laia, ja que necessitem que ens guie una mica, i ens informe de com veu l'estat del nostre treball.

- Decidim que durant aquesta setmana revissarem cadascun dels punts, amb la possibilitat d'incorporar un punt que fa referència a la història de l'educació oberta, també caldrà ampliar el punt de diferències entre educació oberta i educació a distància.

- Caldrà afegir més enllaços.

- Possibilitat d'incorporar alguna taula.

- Fer una revisió de la bibliografía, tenint present les normes APA.


P.D. Si m'he deixat alguna cosa... Ja sabeu!

Resposta a «ACTA 1: REUNIÓ DE GRUP AMB MEET»
Albertcastan (discussiócontribucions)

Benvolguts.

Ara que estem en la fase de recavar la informació per poder millorar l'article sobre Educació oberta, crec que hem de tenir molt clar quina serà la llengua d'aquest.

Serà molt comú trobar informació en anglés o en castellà, i poca en català. Cerc que el que hauríem de fer quan afegim informació és fer-ho amb una sola llengua, per aixó ens tocarà fer traduccions.

No ho hem especificat en cap moment però crec que l'hem de fer en català.

Com ho veieu?

Resposta a «Llengua de l'article»
Adesantosm (discussiócontribucions)

Buscant informació sobre l'educació oberta he trobat un projecte de la unió europea denominat opening up education. 2016. A Support Framework for Higher Education Institutions, és un document interessant (està tot en angles) però hi ha una definició interessant que podem veure una mica el sentit de l'educació oberta. "La educación abierta es una manera de aplicar la educación sirviéndose de las tecnologías digitales. Su práctica tiene por objetivo ampliar el acceso y la participación de todos en la educación a través de la eliminación de barreras, propiciando un aprendizaje accesible, completo y personalizado para todos los perfiles de estudiantes. La educación abierta ofrece múltiples formas de enseñanza y aprendizaje, de construir y compartir conocimiento. También permite una variedad de rutas de acceso a la educación formal y no formal, conectando ambas". Apareix a un article tb interessant aquest traduït. link

Pel que he anat veient la majoria de definicions i explicacions, parlen de l'educació oberta com una forma d'aprenentatge, un estil d'organització o fins i tot una filosofia de com apropar el coneixement a tothom, trencat les barreres que poden suposar l'accès a l'educació tant de mitjans com econòmiques, que es pot desenvolupar en qualsevol lloc i moment, fent servir les TIC com a mitjans i els REA.

Teniu alguna definició més que sigui interessant?

Mariagabaldon (discussiócontribucions)

Podem afegir informació sobre aquest concepte de l'article EL MOVIMIENTO DE «EDUCACIÓN ABIERTA» Y LA «UNIVERSIDAD EXPANDIDA».


La «Educación Abierta» (Open Education) pretende modificar sustancialmente la forma en que los autores, profesores y estudiantes interactúan con el conocimiento. Su fundamento e inspiración se encuentra en el movimiento del «Software Libre» (Open Source) que desarrolla herramientas tecnológicas bajo los principios de libertad de uso, distribución, estudio y modificación. De ahí se amplia el concepto a la libertad para utilizar, difundir, aprender y adaptar cualquier tipo de material didáctico (apuntes, libros de texto, presentaciones, programaciones o unidades didácticas, bibliografías, animaciones, simulaciones, vídeos, audios, entre otros). A este tipo de materiales de la «Educación Abierta» se les denomina «Recursos Educativos Abiertos» (Open Educational Resources).

Resposta a «Introducció i definició»
Adesantosm (discussiócontribucions)

Bones Equip com esteu?

Us proposo alguns temes per tal de començar a treballar el projecte de l'educació oberta a veure que us sembla.

  1. Modificar la introducció que hi ha i trobar una definició actualitzada de l'educació oberta
  2. Diferenciar educació oberta de l'educació a distància
  3. 3. Característiques de l'educació oberta
  4. Opcions actuals que treballen en base a l'educació oberta
  5. Referències

Alguna opció més que cregueu que pot ser d'utilitat?

Albertcastan (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Àngel.

Aquest és un molt bon punt de partida.

Seguim

Mariagabaldon (discussiócontribucions)

Genial!

Crec que ahí estan els punts més importants. Podem partir d'aquests i anar vegent si cal afegir algun altre.

Resposta a «Opcions de modificació de l'article»
Cap més tema anterior