Viquiprojecte Discussió:Programari lliure/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En Kette~cawiki i jo tenim moltes ganes que aquest projecte reviscoli i agafi l'embranzida que el tema es mereix. Així doncs, pensem que podríem començar el procés analitzant la situació actual de les pàgines etiquetades com a Programari lliure i revisar-los a fi de fer-nos a l'idea de quines serien les tasques més importants i estructurar el camí que emprendrem. Totes les mans són més que benvingudes! Papapep (disc.) 12:08, 15 nov 2015 (CET)

Vinc del tema en taverna iniciat per Papapep, per tan, primer m'agradaria fer una crida als que participin o hagin contribuït d'alguna manera al tema del Programari lliure: @Aljullu:, @Iradigalesc:, @TSDgeos:, @Joancreus:,@Kette~cawiki:,@Papapep:,@Toniher:,@Mikicat:. Segon, qüestionar aquí el que hauríem de fer com a grup, hi ha 5 cèntims descrits en la pàgina del projecte, per fases, la fase 1 demana actualitzar o almenys revisar lo que tenim (que és molt), i la fase 2 seria afegir contingut que ens falta (nous articles, millora dels existents, etc.). Què en penseu? Pensant en la fase 1 què hauríem d'actualitzar exactament o potser controlar (ja posats en el futur). Endavant opinions al respecte, sigueu lliures, no us talleu! EDITO: També hauríem de buscar els usuaris que han contribuït o fan tasques en programari lliure (com d'altre programari a extensió de la informàtica) i a veure si es volen afegir al projecte.--Manlleus (disc.) 16:37, 16 nov 2015 (CET)
Hola, pel que fa al programari i respecte a la llicència, crec que valdria la pena fer un cop d'ull com està avançant la cosa a nivell de WikiData (relacionat) per ajudar-hi i aprofitar-nos-en. Com vaig comentar també a en @papapep, apart del programari i aspectes més tècnics, crec valdria la pena llistar conceptes i biografies. --Toniher (disc.) 18:25, 16 nov 2015 (CET)
He revisat l'enllaç a Wikidata:WikiProject_Informatics i, entre d'altres coses, he trobat interessant l'ús que en fan de la plantilla Ping wikiproject. Algú la pot adaptar al nostre projecte? així, en cas necessari per una discussió important es pot fer un toc a tots, i a més, en Manlleus ens hages pogut cridar a tots amb un sol ping. --Kette~cawiki (disc.) 12:27, 17 nov 2015 (CET)
Gràcies a tots dos pels comentaris. El què vaig posar ahir a corre-cuita sobre les dues fases va ser més que res per tenir alguna cosa per començar un debat entre tots, com bé diu en @Manlleus. Penso que hauríem d'estructurar-nos bé i anar a poquet a poquet, sense pressions temporals, o ens enfitarem i tornarem a deixar-lo mig abandonat. Pregunto des de la ignorància: ens podem refiar que tots els articles que siguin de la categoria estiguin ben categoritzats (a fi de poder fer llistats de treball), o hem de fer un repàs també fora de les categories? Papapep (disc.) 21:13, 16 nov 2015 (CET)

Moltes gràcies Toniher pel link, una bona forma d'ajudar-nos és contribuir a wikidata adaptant plantilles i altres informacions dins dels articles. Tot i així, "localment" tenim o podríem tenir articles sobre: Programari (inclou també scripts i paquets importants i Sistemes Operatius), Llicències, Esdeveniments, Organitzacions, temes teòrics (important) i del moviment de la cultura lliure (moviment del programari lliure, etc), maquinari lliure (l'altre gran grup, desconegut però de possible relació), defensors (biografies, per exemple: Linus Torvalds), i segurament més temes que ara se'm escapen. Sobre fer un repàs fora de la categoria contenidora de "Programari lliure"? suposo els que tinguin relació, que sol ser diversos temes de la informàtica en general, difícil concretar. Penseu que aquesta discussió és prou útil també pels articles de Informàtica en general. Si volem revisar i actualitzar el que tenim, el que es pot fer en 5 minuts és visitar la categoria i veure com estan els articles, que per descomptat, cal manteniment, així caldria:

  • reduir els esborranys a uns mínims per poder treballar sobre la resta
  • Programari: actualitzar dades de versions i imatges de captura, així com ampliacions, posar infotaules i connectar amb camps (o crear-n'he de nous) de Wikidata
  • Llicències (fer una mica d'ordre): actualitzar Llista de llicències de programari lliures, posar infotaules+wikidata, ampliacions
  • Esdeveniments: actualitzar info+plantilles+wikidata
  • Organitzacions: actualitzar info+plantilles+wikidata
  • Temes teòrics: caldria actualitzar/afegir més informació dels existents, i llistar nous articles que cal crear
  • Maquinari: semblant a la secció programari
  • Biografies: actualitzar info+plantilles(infotaula persona)+wikidata
  • Categoritzar millors els articles i crear-n'he de noves si s'escau
  • Afegir referències, manquen en molts articles
  • Tot article de programari lliure enllaçar-lo cap a la pàgina del Viquiprojecte des de la corresponent pàgina de discussió per ajudar als que estiguin editant articles, una millor col·laboració entre nosaltres.
  • (saps algun més, comenta-ho!)

Podríem agafar un exemple de cada i millorar-lo per deixar-lo com a model (no em refereixo a convertir l'article en Viquipèdia:Articles de qualitat, que no m'oposaré ;-) que ens serviria com a base.--Manlleus (disc.) 22:49, 16 nov 2015 (CET)

Òndia, quina empenta!. Ja tenim uns objectius generals ara cal perfilar-los, anar per punts. Començo obrint un parell de temes par a discutir i afegir-los finalment a la pàgina principal del projecte (i començar a treballar...).--Kette~cawiki (disc.) 11:56, 17 nov 2015 (CET)
Deixeu-mhe acabar primer Accés a Internet, i em posaré sobre aquest projecte. Salutacions!--Manlleus (disc.) 17:23, 18 nov 2015 (CET)
Com ningú comenta res suposo que estem d'acord en aquestes propostes. Les copio a Pàgina de revisió d'articles. @Manlleus: Quan dius d'enllaçar els articles al Viquiprojecte vols dir una plantilla a la pàgina de discussió?. --Kette~cawiki (disc.) 11:09, 14 des 2015 (CET)
Bones @Kette~cawiki:! Primer agrair la feina que estàs fent reorganitzant el projecte, bona feina! Doncs responen-t'he... la teva idea d'enllaçar el projecte des de discussió no és mala idea però em referia en els mateixos articles, molts d'ells són gairebé orfes o mal enllaçats, una idea és crear articles generals o bé ampliar els existents per enllaçar aquests articles que en pengen, un exemple, Cygwin és una interfície de línia d'ordres per tan s'hauria de contextualitzar mínimament en l'article arrel perquè l'article Cygwin estigui ben enllaçat i tingui relació, on els lectors puguin trobar informació sense haver de fer cerques a través de la Viquipèdia per trobar els diferents programaris de línia d'ordres. PS: Per nadal tindré uns dies de festa i em podré dedicar a tasques viquipedistes, per tan us podré donar un cop de mà aviat. Salutacions!--Manlleus (disc.) 15:29, 14 des 2015 (CET)

Categorització

Els projectes contemplen determinat tipus d'articles i aquests tipus venen delimitats o definits per categories. Aquest projecte te com a "categoria mare" la Categoria:Programari lliure. Partint d'aquí hauríem de revisar l'arbre de categories que en pengen, de fet en la "categoria mare" ja trobem un primer "problema": la plantilla {{Categoria massa plena}}. Es podria dedicar un equip a fer aquesta tasca en paral·lel a la revisió d'articles? --Kette~cawiki (disc.) 12:06, 17 nov 2015 (CET)

Categoritzar és relativament fàcil i ràpid de fer, es pot fer en paral·lel perfectament amb la revisió d'articles.--Manlleus (disc.) 16:47, 17 nov 2015 (CET)

Campanyes

Aquest projecte abasta un nombre molt alt d'articles i podem caure en la dispersió. Paral·lelament als treballs generals, cada cert temps, es poden fer campanyes per orientar el treball conjunt vers una mancança important. Aquestes campanyes han de tenir un lloc en la pàgina principal. De moment proposo dues, que en penseu?

--Kette~cawiki (disc.) 12:18, 17 nov 2015 (CET)

D'acord amb la proposta de campanyes per almenys dividir les tasques, igual que podem fer alguns vermells però crec que això pertoca més a la fase 2, la fase 1 tractaria d'actualitzar aquestes llistes o plantilles.--Manlleus (disc.) 16:50, 17 nov 2015 (CET)
em sembla bona idea centrar l'esforç en campanyes periòdiques--barcelona (disc.) 11:26, 18 nov 2015 (CET)

Llista d'articles

Amb l'eina de Wikimedia Tool Labs he creat una llista amb tots els articles que estan categoritzats en programari lliure o en qualsevol de les seves subcategories a data d'avui: Viquiprojecte:Programari lliure/llista d'articles. Amb aquesta llista podem fer un seguiment de les edicions que es facin amb aquest enllaç: Especial:Seguiment/Viquiprojecte:Programari_lliure/llista_d'articles. Algú amb una mica de traça pot posar aquest enllaç en la pàgina pricipal.--Kette~cawiki (disc.) Be, pogué hauria d'anar en un botó a l'inici la pàgina de Revisió d'articles.--Kette~cawiki (disc.) 08:46, 18 nov 2015 (CET) Fet Fet!

@Papapep:Un cop provada la llista i el seguiment, afegiré a la llista les categories.--Kette~cawiki (disc.) 18:59, 3 des 2015 (CET) Fet Fet!