Virtualització

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La virtualització és un sistema que permet compartir una màquina física per executar diverses màquines virtuals. Aquestes màquines virtuals comparteixen els recursos lliures de CPU, memòria, disc i connexió de xarxa que d'altra manera estarien sense aprofitar esperant només puntes de treball.

Aquest fet permet a la vegada poder executar aquestes màquines amb independència del maquinari. No cal reinstal·lar ni migrar un sistema per moure una màquina virtual.

A l'informàtica , virtualització és un terme ample que es refereix a l'abstracció dels recursos d'una computadora.

Aquest terme és prou antic: s'ha utilitzat des d'abans de 1960, i ha sigut aplicat a diferents aspectes i àmbits de la informàtica, des de sistemes computacionals complets, fins a capacitats o components individuals. El tema en comú de totes les tecnologies de virtualització és la d'ocultar els detalls tècnics a través de l'encapsulació.

La virtualització crea un "interface" extern que amaga una implementació subjacent mitjançant la combinació de recursos en localitzacions físiques diferents, o per mitjà la simplificació del sistema de control.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]