Warmen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióWarmen
lang=ca
(2007) Modifica el valor a Wikidata

EpònimAntti Wirman i Janne Wirman Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2000, Espoo, Finlàndia
Activitat
Activitat2000 - Actualitat
MembresJanne Wirman
Antti Wirman
Mirka Rantanen
Jyri Helko
Membres anteriorsSami Virtanen
Lauri Porra
Segell discogràficSpinefarm
Artistes relacionatsChildren of Bodom
GènereMetal Progressiu, Power Metal
Format per

Lloc webwww.warmen.org (anglès)
Facebook: warmen Instagram: warmen_band Youtube: UCDD4nbZTz-ezgfmQwYrhRjQ Souncloud: warmen-official Spotify: 28pvPjZ2n9xUBEHnMgupmh iTunes: 74469873 Last fm: Warmen Musicbrainz: 6b3a7975-fc3a-404b-a13e-66c223cd2a31 Songkick: 507302 Discogs: 365002 Allmusic: mn0000196674 Amazon Music: B002KOTSK2 Deezer: 4841 Modifica el valor a Wikidata

Warmen és un grup de metal finlandès compost pel teclista Janne Viljami Wirman, també conegut amb el sobrenom de Warman. Janne és membre de Children of Bodom des de 1997, i l'any 2000 creà Warmen com a projecte musical personal basant-se en treballs instrumentals, que comptarien amb cantants convidats en comptades ocasions.

La primera formació de Warmen estava composta per Janne, el guitarrista Sami Virtanen i el bateria Mirka Rantanen. Aquesta alineació gravà i llançà exitosament el disc Unknown Soldier en el mateix any en què es va fundar el grup, amb la col·laboració de la cantant convidada Kimberly Goss (de Sinergy), el guitarrista Roope Latvala (de Sinergy i Children of Bodom) i el baixista Jari Kainulainen (exStratovarius, actualment Evergrey).

L'any següent, tant Lauri Porra (de Sinergy) com el guitarrista i germà de Janne, Antti Wirman (de Kotipelto) s'afegien al grup. Aquesta formació va gravar en el Warmen Productions Studio (ara conegut com a Beyond Abilities) l'àlbum Beyond Abilities, un disc speed metal que va rebre una bona acceptació per part dels crítics. Amb més presència i diversitat en les veus, aquest àlbum va fer ús del talent de Timo Kotipelto (de Stratovarius), Pasi Nykänen (de Throne of Chaos) i Kimberly Goss.

El seu tercer àlbum, Accept the Fact va aparèixer el juny de 2005.

El quart disc del grup, Japanese Hospitality va sortir a la venda el 26 d'agost de 2009.

Membres[modifica]

Antics membres[modifica]

Músics convidats[modifica]

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

Recopilacions[modifica]

Singles[modifica]

Enllaços externs[modifica]