William J. Mitchell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWilliam J. Mitchell

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 desembre 1944 Modifica el valor a Wikidata
Horsham (Austràlia) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort11 juny 2010 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
FormacióUniversitat de Cambridge
Universitat de Melbourne
Universitat Yale
escola d'arquitectura de Yale Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióarquitecte, conferenciant, urbanista, professor d'universitat, teòric Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a Los Angeles
Institut de Tecnologia de Massachusetts
Universitat Harvard
Universitat Carnegie Mellon Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralMitchell Joachim Modifica el valor a Wikidata
Premis

William John Mitchell (15 desembre 1944 – 11 juny 2010) fou un autor, educador, arquitecte i dissenyador urbà australià, Conegut per ser pioner en la integració del disseny arquitectònic amb la computació i altres tecnologies.

Va cursar els seus estudis arquitectònics a la Universitat de Melbourne i a Yale. És membre del Royal Australian Institute of Architects i de l'American Academy of Arts and Sciences. És professor de la càtedra Alexander Dreyfoos d'Arquitectura i d'Arts i Ciències de la Comunicació a l'MIT, director del laboratori de disseny de l'MIT i director del grup d'investigació Smart Cities del Laboratori de Mitjans de Comunicació de l'MIT. Les seves investigacions se centren en noves estratègies per a la producció i el disseny arquitectònics, els mitjans de comunicació digitals, i les ciutats en l'era de les grans xarxes digitals.

Entre les seves publicacions cal esmentar: Imagining MIT: Designing a Campus for the 21st Century (2007), Placing Words: Symbols, Space, and the City (2005), City of Bits: Space, Place, and the Infobahn (1995) i The Reconfigured Eye: Visual Truth in the Post-Photographic Era (1992), totes les quals han estat editades per MIT Press. Ha estat columnista habitual del Royal Institute of British Architects Journal i la revista Building Design, de Londres.

Del 1992 al 2003 va ser degà de la Facultat d'Arquitectura i Planificació de l'MIT, i va assessorar en matèria arquitectònica el president de l'MIT en la seva recent i important campanya de construcció. Anteriorment havia ocupat alguns càrrecs acadèmics a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA), on va dirigir el Programa d'Arquitectura / Disseny Urbà, a Cambridge i a la Graduate School of Design de Harvard.[1]

Referències[modifica]

  1. «William J. Mitchell». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 17 febrer 2016].