Windows 98

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Windows 98
Empresa / Desenvolupador Microsoft
Estat actual Sense suport
Tipus de codi Programari privatiu
Versió estable

4.10.1998 ("Gold"), 4.10.2222A ("SE")

/ 18 de març del 1998 / 5 de maig del 1999
Tipus de nucli Monolític
Llicència Microsoft EULA
Lloc web www.microsoft.com/windows98

El Windows 98 (anomenat Memphis durant el desenvolupament) és un sistema operatiu gràfic publicat el 15 de juny de 1998 per Microsoft Corporation.

Aquest nou sistema és essencialment una actualtizació del Windows 95, i com aquesta versió és un producte híbrid entre els 16-bits i els 32-bits. Algunes de les millores van ser un millor suport pel AGP, controladors pel maquinari USB i suport per múltiples monitors.

Seguint el camí de les últimes actualtizacions del Windows 95 aquest va continuar amb la integració de l'Internet Explorer amb la IGU de Windows (aquesta funcionalitat és anomanada Active Desktop (Escriptori Actiu).

Segona Edició[modifica | modifica el codi]

El Windows 98 Segona Edició (també anomenat Windows 98 SE) va ser publicat el 10 de juny de 1999. Aquesta versió incorporava algunes millores en vers l'anterior, importants correccions, l'actualització del Internet Explorer 4 per la següent versió (que era més ràpid i lleuger), suport per DVD i el Netmeeting 3.

Una altra de les millores fou la possibilitat de compartir l'accés a internet entre diversos ordinadors.

És considerat per molts experts ( entre hackers i programadors) el millor sistema operatiu de Windows.[Qui?] La següent versió del Windows fou el Windows Me.

Línia de temps de les versions de Windows 98[modifica | modifica el codi]