ASPASIM

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióASPASIM
Aspasim finca vallvidrera 2015.jpg
Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Altres

ASPASIM és una entitat fundada el 1938 a Barcelona que es dedica a l'atenció a les persones amb discapacitat psíquica greu en tots els àmbits vitals.[1]

Reconeixements[modifica]

El 2015 aquesta entitat va rebre la Creu de Sant Jordi "en reconeixement que el conjunt de la seva activitat educativa, ocupacional i residencial i els valors que transmet constitueixen un exemple molt vàlid de suport als més vulnerables i a la seva millor integració dins la societat".[1]

El 2006 el Govern de Catalunya va reconèixer l'entitat amb el Premi Catalunya d'Educació 2006 que valora les iniciatives que destaquen per la trajectòria, la tasca i la seva innovadora contribució a la docència a Catalunya. A més de la Fundació ASPASIM el 2006 aquest guardó també fou per el mestre Josep Baluja del Camp d'aprenentatge dels Monestirs del Cister (Espluga de Francolí) i el CEIP Bonavista de Tarragona[2]

Història [cal citació][modifica]

El primer Centre fou fundat l'any 1938 per Maria Mullerat, que juntament a la Pedagoga Vicenta Verdú, impartien classes de rehabilitació a un grup de nens amb dificultats d'aprenentatge, per a poder-los integrar posteriorment a les Escoles Ordinàries.

L'any 1970 es creà l'Associació de famílies amb el nom D' ASPASIM, que aleshores tenia ubicats els serveis al barri del Carmel, en una Masia anomenada CASA MORA.

L'any 1985 ( Compra de la Finca del Carrer Mont d'Orsà, 22-24 de Vallvidrera- 1 Ha de terreny i 4 edificacions Q: 20A/10), conscients de les importants limitacions al nostre Projecte de futur, van traslladar els serveis, els centres diürns i sobretot les il·lusions a l'actual finca de Vallvidrera, creant al llarg d'aquests darrers 30 anys diferents Serveis residencials per als nens i adults sense famílies o amb greus dificultats de convivència dins del nucli familiar, a la Ciutat de Barcelona.

CENTRES [cal citació][modifica]

 • Una Escola d'Educació Especial a la finca de Vallvidrera, carrer Mont d'Orsà, 22-24.
 • Un centre Ocupacional.
 • Un centre d'atenció Especialitzada, Bugaderia, Horts urbans, camp d'esports, poliesportiu i dues Residències a la Finca de Vallvidrera a Barcelona – Una Hectàrea al carrer Mont d'Orsà, 22-24.
 • Un Centre de recursos a la inclusió educativa d'alumnes amb discapacitat psíquica matriculats en diferents escoles de Barcelona. El centre de referència s’ubica al carrer Cornet i Mas de Sarrià.
 • Dos serveis de Centre Ocupacional – artesania terapèutica- al Poble Espanyol de Montjuïc.
 • Un Centre Ocupacional al carrer Canet de Sarrià.
 • Dues Llars Residència al barri de Sants,
 • Un Centre Experimental per a nadons a la Vil·la Olímpica .
 • Un Centre Experimental per a infants a la zona de la Catedral.
 • Dues Llars Residència per a persones adultes amb discapacitat psíquica greu a la Rda. Sant Pau.
 • Una Residència per a persones adultes amb discapacitat psíquica greu al Carrer Isaac Albeniz
 • Una Llar Residència per a persones adultes amb discapacitat psíquica greu al barri de Gràcia.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]