Acadèmia Americana de les Arts i les Lletres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAcadèmia Americana de les Arts i les Lletres
(en) American Academy of Arts and Letters Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusacadèmia de ciències
guardó Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1899
Governança corporativa
Seu

Lloc webartsandletters.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: AmericanAcademyArtsandLetters Modifica el valor a Wikidata

L'Acadèmia Americana de les Arts i les Lletres, en anglès: American Academy of Arts and Letters, és una societat honorífica de 250 membres que té com a objectiu "fomentar, ajudar i mantenir l'excel·lència" en la literatura, la música i l'art nord-americà. Situada al barri de Washington Heights, a Manhattan, a la ciutat de Nova York, comparteix Audubon Terrace, un complex a Broadway entre els carrers West 155th i 156th, amb la Hispanic Society of America i el Boricua College.

Les galeries de l’acadèmia estan obertes al públic. Les exposicions inclouen una exposició anual de pintures, escultures, fotografies i obres en paper d’artistes contemporanis nominats pels seus membres, i una exposició anual d’obres de membres recentment elegits i que reben distincions i guardons. El 2014 es va inaugurar una exposició permanent de l'estudi recreat del compositor Charles Ives.[1]

L’auditori és apreciat per músics i enginyers que volen gravar en directe, ja que l’acústica és considerada una de les millors de la ciutat. S'hi han realitzat centenars d'enregistraments comercials.[2][3]

No s'ha de confondre amb[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Còpia arxivada». American Academy of Arts and Letters. Arxivat de l'original el d’abril 2, 2015. [Consulta: d’octubre 7, 2021].
  2. John Updike, ed. A Century of Arts & Letters, Columbia University Press (1998), p. 263.
  3. Barbara S. Christen and Steven Flanders, eds. Cass Gilbert, Life and Work: Architect of the Public Domain, W. W. Norton and Company (2001), p. 12.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Acadèmia Americana de les Arts i les Lletres