Adamites

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Adamites

Els adamites eren un grup religiós cristià sorgit en el segle II al nord d'Àfrica i que pretenia, mitjançant la pràctica del nudisme, retornar a la innocència original de l'Edèn descrita en el Gènesi.

La seva doctrina defensava, a més de l'absoluta nuesa, una estricta abstinència sexual i el rebuig del matrimoni en considerar-lo una conseqüència del pecat original.

La primera referència històrica sobre aquesta doctrina es recull en el llibre titulat Panarion, obra d'Epifani I de Constància sobre les heretgies del seu temps. Sant Agustí d'Hipona també s'hi va referir en els seus escrits.

El moviment original va desaparèixer en el segle IV per tornar a sorgir en el segle XIII a Àustria, Bohèmia i Flandes, on és conservar fins que a finals del segle XV les persecucions el feren desaparèixer.

En el segle XX, van aparèixer als Estats Units nous moviments religiosos que defensaven el nudisme, entre els quals destaquen el sorgit el 1925 de la mà d'Anna Rhodes, o la creació el 1985 de l'Església Nudista Cristiana del Sant Donzell Jesús.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]