Adrenocrom

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula químicaAdrenocrom
Fórmula estructural d'adrenocrom
Model de boles i pals d'adrenocrom
Noms
Nom IUPAC
3-hidroxi-1-metil-2,3-dihidro-1h-indole-5,6-diona
Identificadors
54-06-8 N
ChemSpider 5687 Symbol OK.svg1
Imatges Jmol-3D Imatge
PubChem 5898
Propietats
C9H9NO3
Massa molar 179,18 g·mol−1
Densitat 3,264 g/cm³
Punt d'ebullició (es descompon, 115-120 °C)
Excepte quan s'indiqui el contrari, les dades es refereixen a materials sota condicions estàndard (a 25 °C [298,15 K], 100 kPa).
 N verify (què ésSymbol OK.svg1/N?)
Infotaula de referències

L'Adrenocrom, de fórmula química C9H9NO3, és un producte de l'oxidació de l'adrenalina. La semicarbazona d'adrenocrom, també coneguda com a carbazocrom, és usada com a fàrmac per a reduir el sagnat capil·lar. Tot i que té propietats psicoactives i indueix canvis al comportament, difícilment es pot classificar l'adrenocrom com una droga psicodélica, .

Hipòtesi de l'esquizofrènia[modifica]

Existeix una hipòtesi del Dr. Abram Hoffer i Humphry Osmond, que involucra l'adrenocrom amb l'esquizofrènia, que ha estat rebutjada durant molt de temps pels principals actors de la indústria farmacèutica

Estudis de mitjans del segle vint han indicat que l'adrenocrom és metabolizat a partir d'una de dos substàncies següents; el dihidroxi-indol o l'adrenolutina. El dihidroxi-indol pot equilibrar l'ansietat i els efectes depressius de l'adrenalina, per a reduir la tensió i la irritabilitat. Tot i que, el tractament defectuós de l'adrenocrom, afavoreix la generació de la substància tòxica adrenolutina, la qual es combina amb adrenocrom. La hipòtesi, proposa que la combinació adrenocrom-adrenolutina, podria provocar la interrupció dels processos químics normals de cervell. Aquesta interrupció, d'acord a la seua hipòtesi, seria la responsable de la simptomatologia de l'esquizofrènia.

Síntesi[modifica]

Una solució d'adrenocrom pot ser sintetitzada a partir d'una suspensió d'adrenalina en solució aquosa (generalment aigua per a crear la suspensió i una petita quantitat d'àcid clorhídric per afavorir la dissolució). S'afegeix un agent oxidant, com l'òxid de plata o la catecol oxidasa i es filtra la solució per a aïllar l'adrenocrom.

Enllaços externs[modifica]