Adrenocrom

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Adrenocrom
Adrenocrom
Nom sistemátic 3-hidroxi-1-metil-2,3-dihidro-1H-indól-5,6-diona
nombre CAS 54-06-8
SMILES 85%
Propietats'
fórmula química C9H9NO3
Massa molecular 179,175 g/mol
Densitat 3,264 g/cm³
Punt d'ebullició Es descompon a 115-120°C

L'Adrenocrom, de fórmula química C9H9NO3, és un producte de l'oxidació de l'adrenalina. La semicarbazona d'adrenocrom, també coneguda com a carbazocrom, és usada com a fàrmac per a reduir el sagnat capil·lar. Tot i que té propietats psicoactives i indueix canvis al comportament, difícilment es pot classificar l'adrenocrom com una droga psicodélica, .

Hipòtesi de l'esquizofrènia[modifica | modifica el codi]

Existeix una hipòtesi del Dr. Abram Hoffer i Humphry Osmond, que involucra l'adrenocrom amb l'esquizofrènia, que ha estat rebutjada durant molt de temps pels principals actors de la indústria farmacèutica

Estudis de mitjans del segle vint han indicat que l'adrenocrom és metabolizat a partir d'una de dos substàncies següents; el dihidroxi-indol o l'adrenolutina. El dihidroxi-indol pot equilibrar l'ansietat i els efectes depressius de l'adrenalina, per a reduir la tensió i la irritabilitat. Tot i que, el tractament defectuós de l'adrenocrom, afavoreix la generació de la substància tòxica adrenolutina, la qual es combina amb adrenocrom. La hipòtesi, proposa que la combinació adrenocrom-adrenolutina, podria provocar la interrupció dels processos químics normals de cervell. Aquesta interrupció, d'acord a la seua hipòtesi, seria la responsable de la simptomatologia de l'esquizofrènia.

Síntesi[modifica | modifica el codi]

Una solució d'adrenocrom pot ser sintetitzada a partir d'una suspensió d'adrenalina en solució aquosa (generalment aigua per a crear la suspensió i una petita quantitat d'àcid clorhídric per afavorir la dissolució). S'afegeix un agent oxidant, com l'òxid de plata o la catecol oxidasa i es filtra la solució per a aïllar l'adrenocrom.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]