Afroamericans estatunidencs al Regne Unit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de grup humàAfroamericans estatunidencs al Regne Unit

Modifica el valor a Wikidata
Tipusètnia i migració humana Modifica el valor a Wikidata
Població total197.355 (2011) Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès britànic, anglès dels Estats Units i llengua castellana als Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Geografia
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Alvin Hall
Slash
Eddie Johnson

Els afroamericans estatunidencs del Regne Unit són els afroamericans dels Estats Units que han esdevingut residents o ciutadans britànics, així com els estudiants i els treballadors temporals. La primera comunitat d'afroamericans estaunidencs important que es va establir al Regne Unit fou la formada pels soldats que van col·laborar amb l'exèrcit britànic a la Guerra d'Independència dels Estats Units.

Les regions que tenen població significativa d'afroamericans són Londres, East Anglia i el Sud-est d'Anglaterra.

Les llengües que parlen són l'anglès (britànic, americà) i l'anglès vernacle afraomericà.

Les principals religions que professen els afroamericans del Regne Unit són cristianes protestants, sobretot el baptisme i el pentecostalisme.

Les immigracions d'afroamericans estatunidencs després de la Guerra d'Independència Americana[modifica]

La immigració al Regne Unit d'afroamericans dels actuals Estats Units va començar d'hora, als finals del segle xviii.[1] Molts van anar al Regne Unit després que no aconseguissin defensar els drets de la Corona Britànica a la Guerra d'Independència dels Estats Units. Als anys 70 del segle xvii La revolució va començar La Revolució a les tretze colònies americanes. Els britànics van prometre la llibertat als esclaus que lluitessin a favor dels seus interessos.[2] A aquella època, els afroamericans eren un 20% de la població de les colònies estatunidenques britàniques,[3] i l'exèrcit britànic va comptar amb 30.000 afroamericans. El regiment més important fou els Black Pioneers, que estigueren sota les ordres del General Sir Henry Clinton.[4] Els afroamericans foren majoria en l'exèrcit britànic. Els afroamericans que van lluitar en contra dels britànics eren coneguts com els Black Patriots.[5]

La Comissió Britànica-Americana va identificar els negres que havien ajudat els britànics i se'ls va donar "certificats de llibertat", signats pel General Birch o el General Musgrave. Els que van escollir emigrar foren evacuats en vaixell.[1] Això va causar que entre 75.000 i 100.000 afroamericans van emigrar dels Estats Units cap a Nova Escòcia, les Bahames, Jamaica i Sierra Leone, llocs en els que van emergir comunitats d'afroamericans lliures.[6][5][7] Per assegurar-se de què només tinguessin el certificat de llibertat als que havien participat a favor dels anglesos, es va apuntar el nom de tots els negres i de si eren esclaus o lliures, al Llibre dels Negres.[1] entre 400 i 1000 afroamericans van emigrar a Londres, als quals, posteriorment, se'ls va donar el títol de Partidaris Negres pel seu servei a favor de l'exèrcit britànic i van formar el cor d'una primerenca comunitat negre britànica.[5][7]

Notables britànics amb ancestres o lligams afroamericans[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Who were the Black Loyalists?». Nova Scotia Museum. Arxivat de l'original el 2007-10-24. [Consulta: 14 juliol 2008].
  2. «Home Page». American Revolution. [Consulta: 14 juliol 2008].
  3. «Home Page». Black Loyalists. [Consulta: 14 juliol 2008].
  4. «New status for a black pioneer». Black History Month. MSNBC, 11-02-2005 [Consulta: 14 juliol 2008].
  5. 5,0 5,1 5,2 Walker, James W. S.. The Black Loyalists: In Search for a Promised Land in Nova Scotia 1783 - 1870. Africana Pub.Co, desembre 1976. ISBN 0841902658 [Consulta: 14 juliol 2008]. 
  6. «African Americans in Early American Military History». Colorado College. Arxivat de l'original el 2008-07-04. [Consulta: 14 juliol 2008].
  7. 7,0 7,1 Blythe, Bob. «The Odyssey of the Black Loyalists». The Unfinished Revolution. National Park Service. [Consulta: 14 juliol 2008].
  8. «Olaudah Equiano». Encyclopedia Britannica. [Consulta: 13 juliol 2008].