Aleksandr Beliakov

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAleksandr Beliakov

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(ru) Александр Васильевич Беляков Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 desembre 1897 Modifica el valor a Wikidata
Bezzubovo (Rússia) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort28 novembre 1982 Modifica el valor a Wikidata (84 anys)
Moscou (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCementiri de Novodévitxi Modifica el valor a Wikidata
Membre del Soviet Suprem de la Unió Soviètica
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióEscola Militar Aleksandrov Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaviador, polític Modifica el valor a Wikidata
OcupadorAcadèmia d'Enginyeria de les Forces Aèries Jukovski Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Comunista de la Unió Soviètica Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
LleialtatUnió Soviètica Modifica el valor a Wikidata
Branca militarForça Aèria Soviètica Modifica el valor a Wikidata
Rang militartinent general Modifica el valor a Wikidata
ConflicteFront oriental de la Segona Guerra Mundial, Primera Guerra Mundial, Guerra Civil Russa i Guerra d'Hivern Modifica el valor a Wikidata
Participà en
10 març 193918è Congrés del Partit Comunista de la Unió Soviètica Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 145571445 Modifica el valor a Wikidata

Aleksandr Beliakov (rus: Александр Васильевич Беляков) (Bezzubovo, 21 de desembre de 1897 - Moscou, 28 de novembre de 1982), nom complet amb patronímic Aleksandr Vassílievitx Beliakov va ser un navegant d'aviació soviètic que, juntament amb el pilot comandant Valeri Txkàlov i el copilot Gueorgui Baidukov, va establir un rècord de vol ininterromput el 1936, en fer el primer vol sense escales, a través del Pol Nord, des de Moscou a l'Amèrica del Nord (Vancouver, Washington) el 1937.[1]

Va ser elegit membre del Soviet Suprem de la Unió Soviètica i va exercir com a tinent general de les Forces Aèries Soviètiques.

Biografia[modifica]

Primers anys i participació a la Primera Guerra Mundial[modifica]

Nasqué a la família del mestre Vassili Grigórievitx Beliakov (1876-1963)[2] Es va graduar a l'escola primària el 1907. Després, per continuar la seva formació, va ser enviat a Riazan, on va viure amb la família d'uns amics del seu pare. Es va graduar al gymnasium de Riazan el 1915. El 1915-1916 va estudiar a l'Institut Forestal de Petrograd.

Va ingressar a l'Exèrcit Imperial Rus l'octubre de 1916. El 1917 es va graduar a l'Escola Militar Alexandre de Moscou (curs accelerat). Va ser enviat com a oficial de companyia al 215è Regiment d'Infanteria de Reserva (Vladímir). Des del juliol de 1917, va participar a la Primera Guerra Mundial com a part del 4t Regiment de Fusellers Caucàsics del Front Occidental. Va ser oficial subaltern i cap de l'equip d'enginyers del regiment. Després de la Revolució d'Octubre, fou elegit pels soldats com a membre del comitè de soldats del regiment. A principis de 1918, l'oficial A. V. Beliakov fou desmobilitzat.

Guerra Civil i anys 20[modifica]

Des de maig de 1918 fins a febrer de 1919 fou secretari del departament forestal del consell de districte de treballadors i camperols de Bogorodsk (actual Noguinsk). Des de febrer de 1919 va servir a l'Exèrcit Roig. Des de maig de 1919 fins a gener de 1920 va lluitar a la guerra civil, sota les ordres de Vassili Txapàiev, contra l'exèrcit de Koltxak i els cosacs blancs, però a causa del tifus fou desmobilitzat.

El 1921 va completar un curs de fotogrametria i després va impartir classes a l'escola local. El 1930 es va traslladar a l'Acadèmia Militar Jukovski, on va ocupar una càtedra de navegació fins al 1935 .

D’abril a juliol de 1920 va treballar al Districte Militar del Nord del Caucas. Els anys 1921-1930 va fer de tècnic de laboratori. El 1924 es va graduar in absentia a l’Institut Forestal de Moscou, el 1930 es va convertir en navegant conferenciant, i d'abril a agost de 1935 va ser el cap del departament de l'Acadèmia Militar -Powietrzna ells. Żukowski. A la primavera de 1935 va ser retirat de l'acadèmia per preparar i realitzar un vol transàrtic a l'ANT-25 (un intent fallit, en el qual no va participar, va tenir lloc el 20 d'agost de 1935)

Referències[modifica]

  1. «Soviet ANT-25 completes first transpolar airplane flight from the Soviet Union to the United States (Vancouver) on June 20, 1937» (en anglès). The Free Online Encyclopedia of Washington State History. [Consulta: 28 juny 2016].
  2. A més d’ensenyar a escoles rurals, V.G. Beliakov va ser un dels fundadors del servei hidrometeorològic de la ciutat de Noguinsk. Per la seva destacada tasca el 20 de maig de 1938 va rebre el títol honorífic d'Heroi del Treball.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Aleksandr Beliakov