Andrés Berterreche

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndrés Berterreche

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 juliol 1962 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
  Ministre de Ramaderia, Agricultura i Pesca
5 d'octubre de 2009 – 1 de març de 2010
Dades personals
FormacióUniversitat de la República Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióAgrònom i polític
PartitFront Ampli
MPP

Andrés Berterreche Álvarez (Montevideo, 18 de juliol de 1962) és un enginyer agrònom i polític uruguaià pertanyent al Front Ampli. Va ser ministre de Ramaderia del seu país entre 2009 i 2010.

Biografia[modifica]

Berterreche va obtenir el grau d'enginyer agrònom de la Universitat de la República el 1987. Anys després va obtenir un màster en Ciències amb menció en Tecnologia de la Fusta.[1]

Des del 2005 treballa com a Docent Honorari a la Facultat d'Agronomia de la UdelaR, en la qual exerceix el càrrec de docent i investigador des de 1991. També va exercir la docència a la Universitat Catòlica de l'Uruguai i a l'Institut de Gestió Agropecuària de Tacuarembó.

Va treballar com a vicepresident de la Sub - Regió Con Sud de les Oficines Forestals Nacionals per a la FAO entre 2006 i 2008.

Activitat pública[modifica]

Berterreche pertany al Moviment de Participació Popular, sector pertanyent al Front Ampli.

Després de l'assumpció de Tabaré Vázquez, Berterreche va assumir el 2 de març de 2005 com a director de la Direcció Nacional Forestal. Quan el llavors viceministre, Ernesto Agazzi, va assumir com a ministre després de la renúncia de José Mujica, qui fins a la data ocupava el càrrec, se li va oferir el càrrec de viceministre de la cartera, càrrec que va acceptar.

Va assumir com a ministre de Ramaderia, després de la renúncia d'Ernesto Agazzi, el 5 d'octubre del 2009, càrrec que va ocupar fins a l'1 de març del 2010.

Referències[modifica]

  1. «Andrés Berterreche: Ministro de Ganadería, Agricultura y Pesca» (en castellà). Semanario Voces, 242. Louro, Jorge / García, Alfredo, 2010. [Consulta: 6 novembre 2010].[Enllaç no actiu]