Asgard (Stargate)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de grup humàAsgard
Tipusespècie humanoide fictícia i espècie d'extraterrestre de ficció Modifica el valor a Wikidata

Els asgard són una de les quatre espècies més avançades de l'univers fictici de Stargate. Són una benèvola i molt avançada espècie d'una altra galàxia que ha visitat la Terra en moltes ocasions, donant lloc a les llegendes nòrdiques. Eren part de l'Aliança de les Quatre Grans Espècies. La seva política a la Via Làctia generalment és oposar-se als Goa'uld, a més de ser l'aliat més poderós del planeta Terra.[1][2]

Llengua[modifica]

Es creu que l'idioma dels asgards ha influït en la formació de les llengües germàniques. El seu idioma escrit és l'anomenat rúnic o de runes. Quan els Goa'uld són nomenats a la Terra com a figures egípcies i gregues, els membres de l'espècie asgard són nomenats a partir de a mitologia nòrdica. L'idioma parlat dels asgard pot entendre tocant el so marxa enrere.

Tecnologia[modifica]

Els Asgard tenen un nivell de tecnologia superior al dels Goa'uld. Les seves naus són capaços de creuar milers d'anys llum en minuts. També han dominat el teletransport i tecnologies de la projecció hologràfiques. Les seves naus són capaces d'operar amb només un asgard a bord. Això suggereix que les seves naus tenen molts sistemes automatitzats.

La seva reproducció mitjançant la clonació i transferència de ment ha produït un decaïment del genoma asgard, el qual porta la seva extinció com espècie.[3]

Referències[modifica]

  1. "Thor's Hammer" (Stargate SG-1)
  2. "Fair Game" (Stargate SG-1)
  3. Granshaw, Lisa. «6 characters we would love to see explored on Stargate Origins» (en anglès), 21-02-2018. Arxivat de l'original el 2021-09-12. [Consulta: 22 juny 2019].