Daniel Jackson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDaniel Jackson

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge cinematogràfic d'acció
personatge de sèrie de televisió
personatge d'una pel·lícula d'aventura Modifica el valor a Wikidata
Creat perDean Devlin i Roland Emmerich Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perJames Spader i Michael Shanks Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraStargate, Stargate SG-1, Stargate: The Ark of Truth, Stargate Continuum, Stargate Atlantis i Stargate Universe Modifica el valor a Wikidata
UniversStargate Universe Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióantropòleg, arqueòleg i astrolingüista Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Naixement8 juliol 1965 Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeSha're (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
Membre deSG-1 Modifica el valor a Wikidata
Michael Shanks

Daniel Jackson és un personatge de ficció de l'univers Stargate. En la pel·lícula el personatge és interpretat per James Spader, i en la sèrie per Michael Shanks.

Història[modifica]

El doctor Daniel Jackson era un egiptòleg, antropòleg i lingüista brillant que malgrat tot, no gaudia del reconeixement de la comunitat científica degut a les seves teories poc convencionals sobre l'antic Egipte.

La seva sort va canviar quan les Forces Aèries dels Estats Units varen contactar amb ell perquè els ajudés a desxifrar els símbols que activaven una porta estel·lar descoberta a Guiza, Egipte l'any 1928. Gràcies a ell finalment es va poder activar l'Stargate, i degut als seus coneixements sobre els símbols va formar part de l'equip que va viatjar a Abydos, on juntament amb el coronel Jack O'Neill va aconseguir matar Ra i alliberar la població del planeta de la seva tirania. Allà va conèixer la que seria la seva futura dona, Sha're, i allà s'hi quedaria a viure amb ella durant un any aproximadament, fins que el coronel O'Neill i la capitana Samantha Carter van tornar per investigar la desaparició d'una militar de la base Stargate de la Terra.

És llavors quan la seva dona i Skaare, amic seu i d'en Jack, són raptats per Apophis per poder convertir-los en amfitrions de Goa'uld, el que fa que en Daniel s'uneixi a un nou equip, anomenat SG-1, format pel coronel, la capitana i en Teal'c, antic primat d'Apophis que els va salvar la vida i va jurar combatre els falsos déus.

En un principi la seva única motivació serà trobar la seva dona, posseïda per Amoneth, dona d'Apophis, però després de la seva mort continua formant part de l'equip per combatre l'amenaça dels Goa'uld i explorar altres planetes i cultures, la seva gran passió. Tot i ser un científic i no un militar, és un bon soldat i un membre vital de l'equip.

La seva relació amb la resta de membres de l'SG-1 és força bona, especialment amb Samantha Carter, amb qui manté una gran amistat, i amb en Teal'c, que el respecta per la seva intel·ligència i valors. La relació amb en Jack és més complicada degut a les seves personalitats oposades, i tot i que sovint s'enfronten pels seus diferents punts de vista, han conservat una bona amistat durant els anys.

Altres dades[modifica]

Va néixer el 8 de juliol de 1965.

És fill únic, i orfe. Els seus pares, Melbourne i Claire Jackson, van morir quan ell tenia 8 anys. El seu únic familiar directe és el seu avi matern Nick Ballard.

Sap parlar més de vint idiomes.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Daniel Jackson