Athanàssios Fokàs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAthanàssios Fokàs
Nom original(el) Αθανάσιος Φωκάς Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(el) Αθανάσιος Σπυρίδων Φωκάς Modifica el valor a Wikidata
30 juny 1952 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Argostoli (Grècia) Modifica el valor a Wikidata
Membre de l'Acadèmia d'Atenes
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióImperial College London
Institut Tecnològic de Califòrnia
Universitat de Miami Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiPaco Lagerstrom Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómatemàtic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorImperial College London
Universitat de Cambridge
Clarkson University (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralEuan Alastair Spence (en) Tradueix, Qiming Liu (en) Tradueix, Vassilios G. Papageorgiou (en) Tradueix, Ugerhan Mugan (en) Tradueix, Alejandra Folguera (en) Tradueix, Philip Arthur Treharne (en) Tradueix, Dimitrios A Pinotsis (en) Tradueix, Joshua Thomas Horwood (en) Tradueix, Anthony Ashton (en) Tradueix, Dionyssios Mantzavinos (en) Tradueix i Arran Fernandez Modifica el valor a Wikidata
Premis

Athanàssios Spirídon Fokàs (grec: Αθανάσιος Σπυρίδων Φωκάς; Argostoli, 30 de juny de 1952) és un matemàtic grec conegut per al treball en el camp de les equacions diferencials parcials no lineals.

Biografia[modifica]

Fokàs va obtenir una llicenciatura en Aeronàutica de l'Imperial College el 1975 i un doctorat en matemàtiques aplicades de Caltech el 1979. La seva tesi, Invariants, Lie-Backlund Operators and Backlund Transformations, va ser escrita sota la direcció de Paco Lagerstrom. Posteriorment Fokàs va assistir a la Universitat de Miami Escola de Medicina, guanyant un MD el 1986.

Després de l'escola de medicina, Fokàs va ser nomenat Professor i President del Departament de Matemàtiques i Ciències de la Computació de la Universitat de Clarkson el 1986. A partir d'aquí, es va traslladar a l'Imperial College el 1996 per convertir-se en president de Matemàtiques Aplicades. Ha estat professor de Matemàtiques a la Universitat de Cambridge i catedràtic de Ciències Matemàtiques no lineal des de 2002. Va ser triat membre de l'Acadèmia d'Atenes al 2004 i professor de Clare Hall, Cambridge al 2005.

Fokàs va rebre el Premi Naylor de la Societat Matemàtica de Londres en el 2000.[1]

Fokàs està casat amb Regina Fokàs i tenen tres fills: Alexander, Anastasia i Ioanna.

Treball[modifica]

En termes generals, el treball de Fokàs es concentra en la matemàtica aplicada i la física matemàtica. Ha examinat una gran classe d'equacions diferencials parcials, tant lineals com no lineals, i especialment inclosos problemes de valor de la frontera. Gran part del seu treball s'ha estès de manera natural a les àrees aplicades, com ara la mecànica de fluids, imatges mèdiques, i el plegament proteic. El conjunt de la seva obra ha estat publicada en més de 150 articles en revistes revisades per parells i és catalogat com a investigador altament esmentats en matemàtiques a l'Institut per a la Informació Científica en la base de dades de citacions.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Prize winners. Arxivat 2009-04-15 a Wayback Machine. London Mathematical Society. Accedit el 19 de juliol de 2010

Enllaços externs[modifica]