Batalla de Tepe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de conflicte militarBatalla de Tepe
Primera Guerra Mundial

Soldats de la Schutztruppe
(entre 1906 i 1918)
Tipusbatalla Modifica el valor a Wikidata
Data25 d'agost de 1914
Coordenades9° 20′ 28″ N, 12° 52′ 23″ E / 9.34117°N,12.87317°E / 9.34117; 12.87317
LlocTepe, Kamerun
ResultatPetita victòria dels britànics
FrontTeatre d'Àfrica
Campanya d'Àfrica Occidental
Campanya de Kamerun
Bàndols
Aliats:

Imperi Britànic

Potències Centrals:

Imperi Alemany

Comandants
MacLear Milbrat [1]
Forces
West African Frontier Force Schutztruppe
Baixes
2 oficials[2] 5 oficials[3]

La batalla de Tepe (o Tebe) va ser el primer combat entre les forces alemanyes i britàniques, realitzat el 25 d'agost de 1914,durant la Campanya de Kamerun en la Primera Guerra Mundial.

El conflicte va tenir lloc a la frontera entre la Nigèria britànica i el Kamerun alemany, que va acabar en victòria britànica i la retirada de les tropes alemanyes de l'estació.

Antecedents[modifica]

El 4 d'agost de 1914, la l'Imperi britànic va declarar la guerra a l'Imperi alemany, al començament de la Primera Guerra Mundial.

El 8 d'agost, un destacament de cavalleria britànica de la West African Frontier Force va embarcar en Kano, al nord de Nigèria britànica, per a dirigir-se cap a la colònia alemanya de Kamerun.[4] Aquestes primeres forces britàniques van travessar la frontera del territori alemany el 25 d'agost.

Batalla[modifica]

El 25 d'agost, la cavalleria britànica va entrar en contacte amb les forces alemanyes de l'estació fronterera de Tepe, al riu Benue. Després de la lluita, les forces alemanyes es van retirar i els britànics van ocupar l'estació. La batalla va causar poques víctimes.[3]

L'ocupació britànica de l'estació va donar a les seves forces l'oportunitat d'avançar més a l'est, cap a les moltes fortaleses alemanyes que protegien la regió, incloent les de Garoua. Els britànics van ser derrotats en el seu intent de prendre les fortaleses de Garoua, pocs dies després de la batalla de Tepe.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Buchan, John. A History of the Great War (en anglès). Vol. I. Boston i New York: Houghton Mifflin, 1922. 
  • Reynolds, Francis J.; Churchill, Allen L.; Miller, Francis T. The Story of the Great War. "Chapter 77 - The Cameroons." (en anglès). Vol. III, 1916. 
  • Surén, Hans. Kampf um Kamerun (en alemany), 1934.