Vés al contingut

Biblioteca L'Alzina (Palau-solità i Plegamans)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBiblioteca L'Alzina
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusbiblioteca pública Modifica el valor a Wikidata
Història
Creaciójuny 2024
Governança corporativa
Seu
Part deXarxa de Biblioteques Municipals Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Biblioteca L'Alzina (Edifici modern a la vil·la de Palau-solità i Plegamans), inaugurat el 14 de juny de 2024. És un servei municipal gestionat per l'Ajuntament amb el suport de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Aquest edifici s'inclou dintre la xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i que compta ja amb 235 equipaments i accés a catorze milions de documents. La biblioteca compta amb un fons especialitzat en energies renovables, natura i món rural, així com en centres d'interès en família i fons per a joves. El nou espai acollirà també l’Arxiu Municipal que comptarà amb espais més moderns i adequats al seu servei i un accés independent des de l'avinguda de Catalunya (obre al matí).

Horaris de la Biblioteca

[modifica]
Horari d’estiu (del 24 de juny a l'11 de setembre)

Matins de dimarts, dijous i divendres de 9.30h a 13.30h Tardes de dilluns a dijous de 15.30h a 20h Dissabtes tancat

Horari especial

[modifica]

En realitat la Biblioteca restarà oberta les 24 hores del dia, ja que les aules d'estudi estaran disponibles durant 24 hores, els 7 dies de la setmana.

Dades tècniques

[modifica]

Amb una qualificació energètica A, la biblioteca utilitza energies renovables: mitjançant plaques fotovoltaiques es produeix energia elèctrica, i s'utilitza l'energia geotèrmica per a la climatització de l'edifici. L'inici de les obres va ser el novembre del 1921 i es finalitzaren al maig del 1924. En total de superfície construida de 2104 metres i disposa de 30Kw de potència en la instal·lació elèctrica i un total de 40 pous de geotèrmia amb una profunditat de 110 metres.[1]

Referències

[modifica]
  1. Empresa constructora ROMÀ INFRAESTRUCTURES I SERVEIS, S.A.U.

Fonts

[modifica]
  • web de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans