Borsa del Col·leccionista de Reus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBorsa del Col·leccionista de Reus
Història
Creació1975, Reus Modifica el valor a Wikidata

La Borsa del Col·leccionista de Reus es va crear el 1975[1] al local que ocupa la Llotja de Contractació de Reus.[2] És una institució creada per la Cambra de Comerç als baixos de l'edifici de la Casa Beringola i al costat del Teatre Fortuny (a la Plaça de Prim), sota l'impuls d'Anton Maria Vidal Colominas.[3][4] Els diumenges al matí en aquest lloc, els col·leccionistes locals canvien compren i venen monedes, segells, xapes, plaques, pins, etc. i en especial objectes relacionats amb Reus.

Forma part de l'activitat de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus. De forma habitual, els primers i tercers diumenges del mes, és punt de trobada dels col·leccionistes, s'hi afegeixen a més les exposicions quinzenals i les activitats de cap de setmana de certs col·lectius. Tot i que durant uns anys les Pescateries Velles acollien els dissabtes al matí les trobades d'antiquaris, brocanters i col·leccionistes, no interferien en les seves activitats. Actualment, el passeig de Prim és un punt de trobada, els dissabtes al matí, dels col·leccionistes d'antiguitats i elements diversos en el mercat de brocanters.[5]

Referències[modifica]

  1. «Borsa del Col·leccionista de Reus». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «La Borsa del col·leccionista». Llotja de Reus, s.d. Arxivat de l'original el 2011-08-03. [Consulta: maig 2016].
  3. Trasobares, Antoni «Obituari: De Reus Reus Mor Anton Maria Vidal Colominas». Diari de Tarragona, 30-01-2016. Arxivat de l'original el 2016-01-31 [Consulta: 19 maig 2016].
  4. «Mor el reusenc Antoni Maria Vidal Colominas». El Punt Avui, 29-01-2016.
  5. «Llotja de Reus». Cambra de Comerç. Arxivat de l'original el 2015-02-04. [Consulta: 13-I-2015].

Bibliografia[modifica]

  • Solé i Gasull, Domènec. Borsa del col·leccionista : 25è aniversari. Grup Filatèlic de Reus, 2000, p. 30 p. (Quaderns biogràfics 6). 

Enllaços externs[modifica]