Campionat d'escacs de Bòsnia i Hercegovina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infobox sports competitionCampionat d'escacs de Bòsnia i Hercegovina
Vista aèria
Imatge
Tipustorneig d'escacs Modifica el valor a Wikidata
Localització  i  Dates
EstatBòsnia i Hercegovina Modifica el valor a Wikidata
Vigència2005 – Modifica el valor a Wikidata
Freqüènciaanual Modifica el valor a Wikidata

El Campionat d'escacs de Bòsnia i Hercegovina és el torneig d'escacs que se celebra per determinar el campió nacional d'escacs de Bòsnia i Hercegovina. Es va organitzar per primer cop el 2005 per la Federació d'escacs de Bòsnia i Hercegovina, més de deu anys després de la seva independència de Iugoslàvia.

En la primera edició hi participaren sis jugadors bosnians i sis de Sèrbia i Montenegro, i estigué marcada per l'absència dels millors jugadors bosnians, com Borki Predojević, Bojan Kurajica i Emir Dizdarević.

A la segona edició, el 2006, hi parciciparen 10 jugadors bosnians i dos de Sèrbia i Montenegro. A l'any següent, en la tercera edició, ja hi participaren només jugadors bosnians, i amb la presència de Borki Predojević i de Predrag Nikolić, fou un torneig molt més fort que els anteriors.

La 4a edició es va celebrar entre el 31 de gener i el 7 de febrer de 2010. El GM Bojan Kurajica, principal favorit, va començar molt fort, fent 4½ punts de cinc partides, però a continuació es va esfondrar i va permetre que l'MI Željko Bogut, campió de 2006, l'atrapés en el primer lloc, acabant tots dos amb 6½ punts. En Bogut va obtenir el títol per millor desempat, i també una norma de GM.

Quadre d'honor[modifica]

# Any Ciutat Campió
1 2005 Brčko Vukić, MilanMilan Vukić
2 2006 Vitez Bogut, ŽeljkoŽeljko Bogut
3 2007 Sarajevo Nikolić, PredragPredrag Nikolić
4 2010 Široki Brijeg Bogut, ŽeljkoŽeljko Bogut

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]