Carbide & Carbon Building

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Carbide & Carbon Building
Imatge
Dades
TipusHotel Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteDaniel Hudson Burnham Modifica el valor a Wikidata
Construcció1929 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicart déco Modifica el valor a Wikidata
Pisos per sobre el terra37 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaChicago (Illinois) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 53′ 12″ N, 87° 37′ 30″ O / 41.8866°N,87.6249°O / 41.8866; -87.6249
Chicago Landmark (en) Tradueix
Data9 maig 1996
Identificador1263
Activitat
Propietat deBecker Ventures (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Lloc webstjanehotel.com Modifica el valor a Wikidata

El Carbide & Carbon Building és un gratacel situat al 230 N Michigan Avenue a Chicago (Illinois, Estats Units). L'edifici, construït el 1929, és considerat com un exemple de l'arquitectura Art déco i va ser concebut per Daniel Burnham i Hubert, un dels seus fills. Construït inicialment com una torre d'oficines de gran alçada, el Carbide & Carbon Building ha estat el 2004 convertit en hotel, conegut avui amb el nom de Chicago Hard Rock Hotel. L'edifici compta 37 pisos i mesura 153 m d'alçada. L'immoble va ser catalogat com a Chicago Landmark el 9 de maig de 1996.

L'exterior de l'edifici és recobert de granit negre polit, i la torre està feta de terracota de color verd enfosquit amb acabaments de fulles d'or. Segons una llegenda popular, els arquitectes Daniel i Hubert Burnham van concebre l'edifici de manera que s'assemblés a una ampolla de cava verd fosc amb el seu barret de fulla d'or. D'ençà el 16 de novembre de 2007, la part superior de la torre és il·luminada tota la nit. Sovint es compara l'edifici amb l'American radiator building de New York.

La planta baixa va ser concebuda inicialment per anunciar productes de la societat Union Carbide i de la filial Carbon Corporation de la qual les oficines estaven situades a l'edifici.

La part superior de l'edifici ha estat el lloc de rodatge d'una escena de la pel·lícula Wanted.

Posició en l'horitzó de Chicago[modifica]

L'horitzó d'una ciutat amb molts gratacels grans; en el primer pla hi ha un parc verd i un llac amb molts velers amarrats. Més de 30 dels gratacels i algunes característiques del parc són etiquetats.311 South WackerChicago Board of Trade Building111 South WackerFranklin CenterKluczynski Federal BuildingCNA PlazaChase TowerThree First National PlazaMid-Continental PlazaRichard J. Daley CenterChicago Title and Trust Center77 West WackerPittsfield BuildingLeo Burnett BuildingThe Heritage at Millennium ParkSmurfit-Stone BuildingIBM PlazaOne Prudential PlazaTwo Prudential PlazaAon CenterBlue Cross and Blue Shield Tower340 on the ParkPark TowerOlympia Centre900 North MichiganJohn Hancock CenterWater Tower PlaceHarbor PointThe ParkshoreNorth Pier ApartmentsLake Point TowerJay Pritzker PavilionBuckingham FountainLlac MichiganLlac MichiganLlac Michigan

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carbide & Carbon Building