Cinc Ancians de Wu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCinc Ancians de Wu
(zh-cn) 吳大老 Modifica el valor a Wikidata
Components
Huang Gai (Lingling District (en) Tradueix, 145 (Gregorià) - Xangde, 222 (Gregorià)). Oficial naval

Han Dang (Qian'an (en) Tradueix, segle II - 227 (Gregorià)). Cap militar

Zhu Zhi (comtat d'Anji, 156 - 224). Polític

Ding Feng (Gushi County (en) Tradueix, 190 - 271 (Gregorià)). Polític

Cheng Pu (Fengrun District (en) Tradueix, segle II - segle III). Militar Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup d'humans Modifica el valor a Wikidata

Els Cinc Ancians de Wu o Cinc Veterans de Wu (吳大老) es refereix a cinc generals militars que van servir al senyors de la guerra de la família Sun de Wu Oriental durant moltes generacions en els períodes de la tardana Dinastia Han Oriental i els Tres Regnes de la història xinesa. Els cinc hi eren: Huang Gai, Cheng Pu, Han Dang, Zhu Zhi, i Ding Feng. Ells va contribuir en gran manera a la fundació de l'estat de Wu Oriental, i van ser considerats en alta estima pels seus senyors i companys.

  • Huang Gai va servir fins al regnat de Sun Quan. Es diu que va estar molt elogiat i va ser de gran confiança pels seus companys, en particular pel seu tercer senyor, Sun Quan. Huang Gai va rebre diversos títols al llarg dels anys, incloent: "Comandant dels Cossos Auxiliars", "Coronel en Funcions de l'Atac Ferm", "Comandant en Cap de Danyang", "General dels Cavallers de la Casa", i "Governador de Wu Ling."
  • Cheng Pu va servir fins al regnat de Sun Quan. Els altres generals s'adreçaven a ell com 'Mestre Cheng', i ell era el Prefecte de Changsha.
  • Han Dang va servir fins al regnat de Sun Quan. Va guanyar-se el favor de Sun Jian per les seves habilitats en la lluita, i va servir lleialment a la família Sun durant tota la seva vida, per tres generacions. Ell de vegades va comandar una ala de l'armada de Wu.
  • Zhu Zhi va servir fins al regnat de Sun Quan. Zhu Zhi va ser fet el Ministre de Guerra i Comandant Segon de la Inspecció de l'Exèrcit així com el general i Gran Administrador de la Comandància Wu, un càrrec que mantindria durant tota la seva vida. Llavors, ell va ser fet Marquès de Pilang, i més tard, també va ser fet "General que Protegeix el Regne" i "Senyor de Guzhang".
  • Ding Feng va servir fins al regnat de Sun Hao. Els seus títols es tradueixen com: "General que Elimina als Bandits" (灭寇將軍), "Senyor d'An Feng" (安豐侯), i "Gran Ministre de la Guerra" (大將軍), "Senyor del Recinte de la Capital". Ell va ser conegut per ser un guerrer coratjós i estrateg expert.

Vegeu també[modifica]