Cao Ren

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Cao Ren
Cao Ren Qing illustration.jpg
General militar de Cao Wei
Nascut 168
Mort 223
Noms
Xinès simplificat 曹仁
Xinès tradicional 曹仁
Pinyin Cáo Rén
Wade-Giles Ts'ao Jen
Nom estilitzat Zixiao (子孝)
Nom pòstum Marquès de Zhong
En aquest nom xinès el cognom és Cao.

Cao Ren (168 – 223[1]) va ser un general militar sota el comandament del senyor de la guerra Cao Cao durant la tardana Dinastia Han Oriental i l'era dels Tres Regnes de la història xinesa. Va tenir un paper important en les guerres civils que conduïren a la desintegració de la dinastia Han Oriental i l'establiment del Regne de Wei.

Biografia[modifica]

Inicis i carrera[modifica]

Nascut en el comtat de Qiao (谯, en l'actualitat Bozhou, Anhui), Cao Ren era un cosí jove de Cao Cao. El seu avi i pare havien compartit importants posts civils i militars a Han Oriental. Cao Renfou afeccionat a la caça a cavall i els arcs, i va comportar-se de manera il·lícita durant la seva joventut.[2] Durant la Rebel·lió dels Turbants Grocs, va reunir més d'un miler d'homes joves sota la seva bandera i vagà per la zona delimitada entre el riu Huai i el riu Si (泗水).

Referències[modifica]

  1. de Crespigny, Rafe. A biographical dictionary of Later Han to the Three Kingdoms (23–220 AD). Brill, 2007, p. 46. ISBN 978-90-04-15605-0. 
  2. Està registrat en el SGZ que Cao Ren no complia amb la llei durant la seva joventut, però es va convertir en un general recte que mai va violar el codi militar després que ell va créixer.