Cola Cao

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Tassa de Cola Cao preparat

Cola Cao és una marca de xocolata en pols de la companyia catalana Nutrexpa, nascuda l'any 1946.

En els anys 1950 arriba a la fama en tot el país gràcies a la seva popular cançó «Cançó del Negret», en la qual s'anunciava en ràdio com «esmorzar i berenar ideal». La cançó del negret, també anomenada «Cançó del Cola Cao» va ser composta per Fernando Aroca i no per Aureli Jordi Dotras, com moltes fonts afirmen.

L'any 1962, amb l'arribada de la televisió a Espanya, comencen els seus primers anuncis, que adapten la sintonia radiofònica a uns dibuixos animats.

Deu anys després, l'any 1972, Cola Cao passa a ser un «aliment olímpic» al convertir-se en patrocinador dels jocs olímpics de Munic.

Als anys vuitanta es produeix Cola Cao VIT una versió instantània i enriquida amb les vitamines del Cola Cao clàssic. Va deixar de produir-se a finals dels anys vuitanta.

L'any 1989 és l'any en què Cola Cao arriba a la Xina (高乐高 Gao-le-Gao); i l'any 1992 torna a ser un «aliment olímpic» en els jocs olímpics de Barcelona.

A mitjans dels noranta, amb l'eslògan «el mateix sabor de Cola Cao amb la meitat de calories» es llança una versió de Cola Cao sense sucre i amb edulcorants anomenada Cola Cao Baix en Calories, que a mitjans de la present dècada va canviar i se li va dir Cola Cao Light.

A la fi dels noranta, principis del segle XXI, reapareix una versió instantània de Cola Cao, aquesta vegada anomenada Cola Cao Turbo. Amb el seu llançament, el Cola Cao clàssic es va renombrar a Cola Cao Original. També existeixen varietats com el «Cola Cao complet» (amb fibres i cereals) i «Cola Cao fibra» (amb un alt contingut en fibra).

A més, compta amb una línia de batuts de xocolata coneguda com a «Cola Cao energy».

Cola Cao té presència internacional també a Portugal i Xile, on està present en les varietats Cola Cao Original, Cola Cao *Energy, Cola Cao Baix en Calories i els cereals Pillows de Cola Cao.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]