Comissió Nacional del Mercat de Valors

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióComissió Nacional del Mercat de Valors
Dades
Tipusorganisme públic
agència reguladora financera
autoritat de registre Modifica el valor a Wikidata
País d'origenEspanya
Història
Creació28 de juliol de 1988
Governança corporativa
Seu 
PresidènciaRodrigo Buenaventura Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuSecretaria d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcnmv.es… Modifica el valor a Wikidata

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) (en castellà: Comisión Nacional del Mercado de Valores) és un organisme dependent del Ministeri d'Economia i Empresa, fundat l'any 1988,2019[cal citació] encarregat de la supervisió dels mercats de valors a Espanya.[1]

El seu objectiu és vetlar per la transparència d'aquests mercats i la correcta formació de preus en aquests, així com la protecció dels inversors. En l'exercici d'aquestes competències rep un important volum d'informació, gran part de la qual està continguda en els seus registres oficials i és de caràcter públic.

L'acció de la CNMV com a òrgan de control se centra principalment sobre:

Sobre ells la Comissió exerceix una supervisió de caràcter prudencial buscant garantir la seguretat de les seves transaccions i la solvència del sistema. També a través de l'Agència Nacional de Codificació de Valors, assigna el codi ISIN amb validesa internacional a totes les emissions de valors que es realitzen a Espanya.

Organització[modifica]

Està dirigida per un Consell format per: president, vicepresident, director general del tresor i política financera, subgovernador del Banc d'Espanya i tres consellers. Hi ha un òrgan d'assessorament, el Comitè Consultiu.[1]

Presidents de la CNMV[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Pérez de Lama, Ernesto (dir.). Manual del Estado Español 1999. Madrid: LAMA, 1998, p. 213. ISBN 84-930048-0-4. 
  2. «Sebastián Albella, presidente de la CNMV y Ana María Martínez-Pina, vicepresidenta». EFE, 25-11-2016 [Consulta: 28 novembre 2016].

Enllaços externs[modifica]