Comitè Americà del Servei als Amics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióComitè Americà del Servei als Amics
Dades
Nom curtAFSC Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització
organització cristiana Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació 501(c)(3) Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació30 abril 1917
Governança corporativa
Seu
Altres
Premis

Lloc webafsc.org Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): afsc_org Youtube: UCpnEM1Anbbq8fjonQv4zVPQ Youtube: afscvideo Modifica el valor a Wikidata

El Comitè Americà del Servei als Amics (en anglès, American Friends Service Committee, AFSC) és una societat religiosa, coneguda popularment com a quàquers, que treballa per a la justícia social, pau i reconciliació, l'abolició de la pena de mort, la defensa dels drets humans i proporciona ajuda humanitària. El 1947 fou guardonada amb el Premi Nobel de la Pau juntament amb el Friends Service Council.

Orígens[modifica]

Aquesta societat fou fundada el 1917 pels membres americans de la Societat Religiosa d'Amics, una comunitat protestant pacífica fundada el segle xvii a Anglaterra.

La renúncia expressa dels Quàquers a la violència en totes les seves formes, per la qual cosa refusen intervenir en qualsevol acció militar, provoca que la missió original de l'AFSC sigui proporcionar ajuda als objectors de consciència i mostrar una alternativa al servei militar en l'acció civil a l'ajuda a les víctimes. L'AFSC ha estat present en la majoria dels conflictes armats del segle xx, com la Primera i Segona Guerra Mundial, Guerra Civil espanyola, Guerra de Corea i de Biafra, entre altres, ajudant a la població a millorar les seves condicions.

El 1947 fou guardonada amb el Premi Nobel de la Pau, juntament amb el Friends Service Council, pels seus treballs d'ajuda social i d'arrel pacifista.

Enllaços externs[modifica]