Coral Harbour

Plantilla:Infotaula geografia políticaCoral Harbour
Imatge

Localització
Map
 64° 08′ 13″ N, 83° 09′ 51″ O / 64.1369°N,83.1642°O / 64.1369; -83.1642
EstatCanadà
TerritoriNunavut
RegionsKivalliq Modifica el valor a Wikidata
Capital de
Geografia
Altitud64 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Prefix telefònic867 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcoralharbour.ca Modifica el valor a Wikidata

Coral Harbour, en anglès, o Salliq (ᓴᓪᓕᖅ), en inuktitut, és l'única població de l'illa Southampton a Nunavut, al Canadà.

Localització de Coral Harbour a l'illa Southampton.

Dades[modifica]

L'illa Southampton pertany a la regió de Kivalliq. Coral Harbour està situat a la costa sud de l'illa, al nord de la Badia de Hudson. El seu nom en anglès significa Port de Corall i li prové del corall fossilitzat que es troba a les seves aigües. El nom natiu Salliq fa referència a tota l'illa.

La vila té 849 habitants, el 93% dels quals són inuits. Les activitats principals són la caça i la pesca. Entre el serveis compta amb tres esglésies: una evangelista, una catòlica i una anglicana, un centre de salut, una escola i dos centres comercials.

El terme municipal té una superfície de 138 km2, encara que la resta de l'illa, en total 41.214 km2, està totalment deshabitada.

Terminal de l'aeroport.

Comunicacions[modifica]

Les comunicacions amb l'exterior es limiten als avions de les dues companyies que fan ús de l'aeroport local. Cap a l'interior de l'illa s'ha d'anar amb moto de neu o amb trineu. A l'estiu es poden usar vehicles tot terreny.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Coral Harbour