Corporació Shin-Ra

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióCorporació Shin-Ra
Dades bàsiques
Tipus entitat empresa fictícia
Organització i govern
Afiliacions Universe of Final Fantasy VII

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata

Shin-Ra, Inc., també coneguda com a Shin-Ra Electric Power Company (神羅電気動力株式会社) i entre els seus executius com a Shinra és una companyia energètica megacorporal al món fictici de Final Fantasy VII, el mode d'obtenir energia de la qual es basa en l'explotació d'energia Mako de les profunditats de la Terra. Però en fer això, si bé obtenien energia de mode barat i ràpid, també estaven esgotant els recursos naturals del planeta, fet que en el futur tindria conseqüències imprevistes i desastroses, el qual a ningú semblava important, car el Govern era un simple titella en mans de Shin-Ra. En ares d'evitar la destrucció del planeta, un grup terrorista ecologista anomenat AVALANCHE començà una guerra contra Shin-Ra, que començà per la destrucció, per part d'AVALANCHE, del Reactor Mako nº1, que portà a la mateixa Shin-Ra a destruir el Sector nº7 de la ciutat de Midgar, on suposadament es trobaven amagats els components d'AVALANCHE, per després culpar-los a ells de la massacre, així com de milers de morts que aquesta va produir. Shin-Ra, Inc. comptava amb un grup militar de defensa anomenat SOLDAT, així com un grup menor que s'autoconeixia com els Turcs.

SOLDAT[modifica]

SOLDAT és una unitat militar d'elit creada per Shinra. Tots els seus membres tenen una brillantor estranya als seus ulls perquè quan són reclutats són exposats a l'energia Mako, dotant-los així d'unes millors capacitats físiques que qualsevol altre humà. A aquests membres també se'ls injecten cèl·lules de Jènova.

Membres coneguts de SOLDAT[modifica]

Crisi Core[modifica]

  • Angeal Hewley - primera classe
  • Genesis Rhapsodos (anomenat G a Dirge of Cerberus) - primera classe
  • Lazard - director

En aquest joc SOLDAT està estructurat en tres classes diferents, primera, segona i tercera, de major a menor importància, els segona i tercera posseeixen uniformes estàndard ben diferenciats entre ells i porten la cara amagada, els primera classe posseeixen equipament lliure i la facultat fins i tot de rebutjar ordres directes.

Turcs[modifica]

És un grup menor de Shinra que s'encarrega dels assumptes més turbis de l'organització, com subornaments, assassinats, segrests, etc.

Executius de Shinra[modifica]

President Shinra[modifica]

El President Shinra (プレジデント神羅), el nom del qual mai es revela, era el president de la corporació Shinra. Planejava fer que Aerith el guiés a la "terra promesa" que es creia que era rica en Mako. És trobat mort, amb la Masamune de Sephiroth endinsada en la seva esquena.

Rufus Shinra[modifica]

Rufus Shinra (ルーファウス神羅) és el fill del President Shinra i vicepresident de la corporació, però es torna President després de la mort del seu pare. A diferència del seu pare, ell planejava controlar la gent per mitjà de la por en lloc dels diners. En el transcurs del joc, ell, Cloud i els altres deixen a una banda llurs diferències per combatre llur enemic comú: Sephiroth, i per detenir a "Meteor", la gran màgia que ell ha invocat per mitjà de la Matèria Negra.

Es creia que Rufus havia mort quan la seva oficina a l'edifici Shinra va rebre un cop directe d'un tret d'energia realitzat per Última Weapon. Tanmateix, es descobreix a la pel·lícula Final Fantasy VII: Advent children que Rufus seguia amb vida, però infectat de la malaltia Geostigma i confinat en una cadira de rodes, i amb la intenció de reparar els danys que ell i la seva companyia l'havien causat al planeta. Més endavant es descobreix que el de la cadira de rodes era una trampa, i que només l'emprava per amagar el cap de Jènova, la qual era desesperadament buscada pels antagonistes de la pel·lícula. En el seu intent d'ajudar el planeta es donen comentaris en el joc Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus que donen la idea que fou ell qui fundà l'organització WRO (Organització Regènesi del Món).

Heidegger[modifica]

Heidegger (ハイデッガー) era el cap del Departament de Manteniment i Seguretat Pública de Shinra, el qual és un eufemisme per a les Forces Armades de Shinra, la unitat SOLDAT i els Turcs. Morí quan el Proud Cloud, una metxa que ell i Scarlet estaven muntant, esclatà després d'una lluita contra Cloud i els altres.

Scarlet[modifica]

Scarlet (スカーレット) era el cap del Departament de Desenvolupament d'Armes de Shinra. Aspira a crear l'arma perfecta però no confia que Heidegger sigui capaç d'emprar-la apropiadament. Ella és la responsable que Corel, el poble natal de Barret, hagi estat destruït, així com la pèrdua del seu avantbraç dret. Ajudà en la creació d'un canó gegant, Sister Ray, que funcionava a base de Mako i que fou utilitzat efectivament contra les Armes Diamant i Zafir. Morí juntament amb Heidegger en l'explosió del Proud Cloud.

Reeve Tuesti[modifica]

Reeve Tuesti (リーブ・トゥエスティ) era un encarregat del Departament de Desenvolupament Urbà de Shinra i fou un dels principals arquitectes encarregats de la construcció de Midgar. Juntament amb l'Alcalde Domino, Reeve era un dels pocs de Shinra que realment es preocupaven per la gent comú. Reeve emprà Cait Sith per espiar i després assistir a Cloud i als altres. Després dels successos del joc, Reeve fundà la WRO, una organització que tenia com a objectiu protegir la Terra de més danys.

Palmer[modifica]

Palmer (パルマー) era l'incompetent i gras encarregat del petit Programa d'Exploració de l'Espai de Shinra, que ja havia estat cancel·lat anys abans que comencés la història. Acompanyà Rufus al poble del Cid per robar el seu avió, el Tiny Bronco. És colpejat per un camió intentant escapar-ne de l'equip de Cloud i companyia. Ell, juntament amb rufus i Reeve, fou un dels pocs executius de Shinra que van sobreviure als esdeveniments de Final Fantasy VII, però no ha realitzat aparició a les compilacions.

Professor Hojo[modifica]

Hojo (宝条) era cap del Departament Científic de Shinra i el pare de Sephiroth. Hojo és un gran científic que realitza constants experiments en éssers vius, molt sovint pensants, sense importar-li l'ètica o les conseqüències que aquests poden tenir. Com el President Shinra, estava interessat a trobar la "terra promesa" de la raça Cetra. Fou ell qui estigué darrere del Projecte Jènova i qui administrà els membres de SOLDAT Mako i cèl·lules de Jènova per millorar-los. També va ser l'encarregat d'acabar amb la vida del Professor Gast en la seva recerca d'un ancià pur i va apropiar-se de tota la seva investigació al respecte.

Hojo també experimentà sobre el membre dels Turcs Vincent Valentine, que intentava desbaratar el seu projecte sobre Sephiroth i protegir Lucrecia Crescent. Després dels successos ocorreguts a Nibelheim, Hojo captura Zack Fair i Cloud Strife després de la seva batalla amb Sephiroth i experimenta amb ells, injectant-los cèl·lules de Jènova i exposant-los a altes quantitats d'energia Mako durant quatre anys, el qual va produir una intoxicació en Cloud, tot i això, Zack, com a primera classe de SOLDAT, no se'n veu afectat i aconsegueix fugir-ne del laboratori juntament amb Cloud.

Va perdre la vida quan tractava de llançar-li un tret amb el canó de Mako a Midgar a Sephiroth al Cràter del Nord, Cloud i els altres aconsegueixen trobar-lo i derrotar-lo abans que ho faci, comprovant que el mateix Hojo s'havia transformat en una monstruosa criatura després d'injectar-se cèl·lules de Jènova.

A Dirge of Cerberus, moments abans de morir, transfereix la seva memòria a un ordinador i després a la Xarxa. Trigà tres anys en què tota la seva memòria digitalitzada i distribuïda s'ajuntés i finalment s'apoderà del cos de Weiss, líder de DeepGround, però fou novament derrotat, aquest cop a mans de Vincent, perquè després el seu nou cos fos posseït per Nero i la seva consciència es perdés, acabant així amb tot rastre d'Hojo.