Cruiximent muscular

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de malaltiaNom del signe/símptoma:
Cruiximent muscular
Especialitat medicina esportiva
Modifica dades a Wikidata

El cruiximent muscular, també anomenat esbraonament, és el dolor muscular (conegut vulgarment com a agulletes) que nota una persona l'endemà d'haver fet exercici físic pel qual la part muscular treballada no està acostumada o suficientment en forma per realitzar.

Aquestes lesions consisteixen en petits traumatismes a nivell de les miofibril·les musculars. Aquestes ruptures sofreixen un procés inflamatori que produeix sensació de dolor. Malgrat tot, al començament d'una temporada esportiva és freqüent que apareguin.

Quan patim cruiximent és aconsellable una mica de repòs (en el cas que produeixin unes molèsties molt elevades) i iniciar la pràctica d'activitat física suau, incrementant-ne la intensitat de forma progressiva, respectant els descansos necessaris entre sessions d'entrenament. Un massatge pot ajudar, també, a reduir la inflamació.

També es poden prendre analgèsics habituals o d'ús comú, com el paracetamol o l'àcid acetilsalicílic (comunament anomenat aspirina) dos o tres cops al dia.

El mite que el cruiximent és produït per cristalls d'àcid làctic que punxen al múscul és erroni, ja que s'ha vist com en persones amb la malaltia de McArdle, incapaços de produir àcid làctic, també patien dolor muscular d'origen retardat.