David Nualart i Rodón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: David Nualart)
Infotaula de personaDavid Nualart i Rodón

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(ca) David Nualart Rodón Modifica el valor a Wikidata
21 març 1951 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiFrancesc d'Assís Sales i Vallès Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMatemàtiques, procés estocàstic, stochastic analysis (en) Tradueix, procés de Markov, moviment brownià i teoria de la probabilitat Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciómatemàtic, professor d'universitat, científic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Kansas, Professor emèrit
Universitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralMarta Sanz Solé, Concepció Arenas (en) Tradueix, Noureddine Lanjri Zaïdi (en) Tradueix, Josep Vives i Santa Eulàlia, Frederic Utzet (en) Tradueix, Olga Julià de Ferran, Merce Farre (en) Tradueix, Marco Ferrante (en) Tradueix, Aureli Alabert (en) Tradueix, Elisa Alos (en) Tradueix, Carme Florit, Silvia Moret (en) Tradueix, Salvador Ortiz-Latorre (en) Tradueix, Jian Song (en) Tradueix, Xiaoming Song (en) Tradueix, Pedro Lei (en) Tradueix, Fei Lu (en) Tradueix, Daniel Harnett (en) Tradueix i Yanghui Liu (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

David Nualart i Rodón és un matemàtic català famós per la seva feina en teoria de la probabilitat, en particular en anàlisi estocàstica.

Va estudiar a la Universitat de Barcelona on es va doctorar el 1975 amb la tesi Contribució a l'estudi de la integral estocàstica sota la direcció de Francesc d'Assís Sales i Vallès.[1] Durant un curt període va ser professor associat a la Universitat Politècnica de Catalunya. També a la Universitat de Barcelona, on el 1984 esdevingué professor titular. També dirigí l'IMUB de 2001 a 2004.

El 2005 es traslladà a la Universitat de Kansas d'on actualment és catedràtic distingit. El març de 2011 es va fer la conferència internacional en Càlcul variacional de Malliavin en honor de David Nualart a la Universitat de Kansas.

Obres[modifica]

  • Nualart, David. The Malliavin Calculus and Related Topics. 2nd ed., Springer, 2006.
  • Carmona, R. (René), and David Nualart. Nonlinear Stochastic Integrators, Equations and Flows. Gordon & Breach Science Publishers, 1990.
  • Nualart, David, and Marta. Sanz-Solé. Curs de probabilitats. PPU, 1990.

Referències[modifica]

  1. «ArbolMat / Nulart» (en castellà). Real Sociedad Matemática Española. [Consulta: 26 gener 2024].

Enllaços externs[modifica]