Discord

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de programariDiscord
Discord Color Text Logo.svg
Desenvolupador(s) Discord, Inc. Tradueix
Versió inicial 6 març 2015
Versió estable Linux: 0.0.9
Microsoft Windows: 0.0.305
Versió prèvia Linux: 0.0.15
Escrit en Electron, JavaScript i Elixir
Sistema operatiu macOS, Android, Windows 10, GNU/Linux, Microsoft Windows i iOS
Biblioteca
d'interfície d'usuari
Hyper Text Markup Language
Disponible en
Tipus VoIP software Tradueix i client de missatgeria instantània
Llicència llicència de propietat
Distribució Google Play i App Store
Més informació
Lloc web Web oficial
GitHub discordapp
Id. Subreddit discordapp
Facebook: discordapp Twitter: discordapp Instagram: discordapp GitHub: discordapp
Modifica les dades a Wikidata

Discord és una aplicació de VoIP gratuïta dissenyada per a comunitats de videojocs. Discord s'executa en Windows, MacOS, Android, iOS, Linux i té la possibilitat de ser usat des del programari creat per a aquest programa o pot ser usat directament des del navegador.

Al novembre de 2017, Discord comptava amb més de 87 milions d'usuaris.[1]

Història[modifica]

El concepte de Discord va venir del director executiu Jason Citron, qui havia fundat OpenFeint, una plataforma de jocs socials per a dispositius mòbils. Finalment va vendre OpenFeint a GREE en 2011 per 104 milions de dòlars, que va usar per fundar Hammer & Chisel, un estudi de desenvolupament de jocs, en 2012.[2] El seu producte original va ser Fates Forever llançat en 2014, que Citron va anticipar com el primer joc MOBA en plataformes mòbils. Mentre que Fates Forever no va tenir èxit comercial a causa de la seva baixa popularitat, Citron va notar les dificultats que va tenir el seu equip en la construcció del joc en intentar representar jocs tals com a Final Fantasy XIV i League of Legends per resoldre conceptes de joc, destacant específicament qüestions d'actualitat.

Opcions de veu sobre IP disponibles: algunes opcions de VoIP requerien que els jugadors compartissin vàries adrecis IP només per connectar-se, mentre que altres serveis com Skype o TeamSpeak tenien recursos pesats i problemes de seguretat. Això va portar als desenvolupadors a desenvolupar un servei de xat molt més amigable per usar basat en tecnologia més moderna.[3]

El llançament públic de Discord va ser al maig de 2015. Segons Citron, l'única àrea en la qual van pressionar a Discord va ser per a les comunitats de Reddit, descobrint que molts fòrums subreddit estaven reemplaçant els servidors de IRC pels de Discord. Discord es va fer popular a través dels jugadors de eSports i dels tornejos LAN, i de llocs de streaming com Twitch.tv.[4]

La companyia va recaptar $ 20 milions addicionals en finançament per al programari al gener de 2016. El 10 d'agost de 2017, Discord va anunciar públicament el llançament de la funcionalitat "Vídeo trucada i pantalla compartida"; aquestes característiques es van llançar inicialment com una beta al 5 % dels usuaris. El 5 d'octubre de 2017, Discord va llançar la funcionalitat de videotrucades i ús compartit de pantalles a tots els seus usuaris.

Funcions[modifica]

El client de Discord es basa en el framework Electron utilitzant tecnologies web, la qual cosa li permet ser multiplataforma i executar-se en computadores personals i a la web. El programari és recolzat per onze centres de dades disseminades per tot el món per mantenir baixa la latència amb els clients. Totes les versions del client admeten el mateix conjunt de característiques. L'aplicació Discord per a computadores personals està dissenyada específicament per usar-se mentre es juga, ja que inclou característiques com a baixa latència, servidors de xat de veu gratuïts per a usuaris i una infraestructura de servidor dedicada. Els desenvolupadors de Discord també van agregar cridades de vídeo i pantalla compartida en 2017. Les trucades directes es van agregar en una actualització el 28 de juliol de 2016, amb suport per a trucades entre dues o més usuaris. Al desembre de 2016, la companyia va presentar la seva GameBridge API, que permet als desenvolupadors de jocs recolzar directament la integració amb Discord dins dels jocs.[5] La documentació del repositori de Git per la API de Discord està allotjada en GitHub.

Si ben el programari en si no té cost, els desenvolupadors van investigar formes de monetizar-lo, amb opcions potencials que inclouen opcions de personalització pagues, com emojis. Al gener de 2017, es van llançar les primeres funcions pagues amb 'Discord Nitre'. Per a una tarifa de subscripció mensual, els usuaris poden obtenir un avatar animat, usar emojis personalitzats[6] en tots els servidors, una major grandària d'arxiu màxim en les càrregues d'arxius (de 8 MB a 50 MB) i una insígnia de perfil única. Els desenvolupadors han afirmat que, si bé buscaran formes de monetizar el programari, mai perdran les seves característiques principals, una forma d'aconseguir beneficis és amb la tenda . Discord utilitza el format d'àudio Opus, que té baixa latència i està dissenyat per comprimir la parla.[7]

A més, té un apartat on pots sol·licitar treballar amb ells, i pots trobar ofertes de treball des de director de màrqueting fins a un departament de finances.[8]

Software[modifica]

El software és compatible amb onze centres de dades a tot el món per mantenir baixa la latència amb els clients.

Microsoft va anunciar a l'abril de 2018 que brindarà suport de Discord als usuaris de Xbox Live, la qual cosa els permetrà vincular els seus comptes de Discord i Xbox Live perquè puguin connectar-se amb la seva llista d'amics de Xbox Live a través de Discord.[9]

Els últims canvis s'han realitzat l'agost del 2018,[10] aquests són: nous servidors a Sud-àfrica, ara es pot enviar i acceptar invitacions de joc de presència directa, rebre notificacions de text dins del joc i més facilitats per compartir la pantalla.

Controvèrsies[modifica]

Discord ha tingut problemes amb el comportament hostil i l'abús dins dels xats, i algunes comunitats de servidors de xat han estat "atacades" per altres comunitats. Això inclou inundacions amb temes controvertits relacionats amb la raça, la religió, la política i la pornografia. Discord ha declarat que tenen plans per implementar canvis que "lliurarien a la plataforma del problema".[11]

Discord va guanyar popularitat amb la Dreta alternativa a causa de les característiques del client que recolzen l'anonimat i la privadesa. L'analista Keegan Hankes del Southern Poverty Law Center va dir: "És bastant inevitable ser un líder en aquest moviment sense participar en Discord". A principis de 2017, el CEO Jason Citron va declarar que Discord coneixia aquests grups i els seus servidors. Citron va declarar que els servidors que es troben involucrats en activitats il·legals o violacions dels termes del servei es tancaran, però no revelaran cap exemple.[12]

Després dels violents esdeveniments que van ocórrer durant la manifestació Unite the Right en Charlottesville, Virginia, el 12 d'agost de 2017, es va descobrir que Discord s'havia utilitzat per planificar i organitzar el míting nacionalista blanc. Això va incloure la participació de Richard Spencer i Andrew Anglin, figures d'alt nivell en el moviment. Discord va respondre tancant els servidors que aportaven a la dreta alternativa i extrema dreta prohibint als usuaris que havien participat. Els executius de Discord van condemnar la "supremacia blanca" i el "neonazisme", i van dir que aquests grups "no són benvinguts en Discord".[13]

Referències[modifica]

 1. francis, brayant. «There's now 45 million people gabbing about games on Discord». gamasutra, 19-05-2017. [Consulta: 29 novembre 2017].
 2. rao, leena. «Japanese Company GREE Buys Mobile Social Gaming Platform OpenFeint For $104 Million In Cash». techcrunch, 21-04-2011. [Consulta: 29 novembre 2017].
 3. lazarides, tasos. «Ex-'Fates Forever' Developers Making 'Discord', a Voice Comm App For Multiplayer Mobile Games». toucharcade, 14-09-2015. [Consulta: 29 novembre 2017].
 4. Brightman, James. «Jason Citron lands $20m for Discord». gamesindustry, 26 enero 2016. [Consulta: 29 novembre 2017].
 5. Kerr, Chris. «Booming game chat app Discord intros in-game text, voice integration». gamasutra, 8 diciembre 2016. [Consulta: 29 novembre 2017].
 6. https://blog.discordapp.com/21-12-2017-change-log-76e8c0331266
 7. «Discord caracteristicas». discordapp. [Consulta: 29 novembre 2017].
 8. «Discord Jobs and Company Information» (en anglès). [Consulta: 22 novembre 2018].
 9. https://www.ign.com/articles/2018/04/24/microsoft-bringing-discord-support-to-xbox-live
 10. https://blog.discordapp.com/8-8-2018-change-log-96c5d83efd5c
 11. Alexander, Julia. «Discord has a major raiding issue, but the developers are trying to fix it». polygon, 27-07-2017. [Consulta: 29 novembre 2017].
 12. Menegus, Bryan. «How a Video Game Chat Client Became the Web’s New Cesspool of Abuse». gizmodo, 02-06-2017. [Consulta: 29 novembre 2017].
 13. Roose, Kevin. «This Was the Alt-Right’s Favorite Chat App. Then Came Charlottesville.». gizmodo, 15-08-2017. [Consulta: 29 novembre 2017].


Enllaços externs[modifica]

Lloc web oficial