Discussió:28 de desembre

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Prova de format nou[modifica]

En base a allò que proponguí ara farà un any, he ampliat est article amb un fum d'enllaços classificats en tres taules ordenables, imàtgens relacionades, una introducció més extensa i altres apèndixs com a nova proposta de redacció de les entrades dels dies de l'any, més funcional i exhaustiva. Pegueu-li una miradeta a vore què vos pareix, però per favor tingueu en compte unes quantes coses ans d'editar-ho:

  1. L'article està redactat en valencià: els aguts acabats en E tònica són normatius amb accent greu, com també els oficis de gènere masculí singular en -iste o altres diferències gràfiques o lèxiques amb l'estàndard del català central.
  2. He inclòs la plantilla de fusió amb Sants Innocents, però perquè la informació d'aquella entrada referent al 28 de desembre hauria d'anar ací i no allí, ja que fa referència als màrtirs bíblics (que també es commemoren el 27 o el 29 de desembre en altres esglésies) i no al Dia dels Innocents o la Festa dels Innocents, que és com solem nomenar este dia. També haurien de tindre entrada pròpia les festes de folls i la càguila (millor que llufa, que és polisèmica), com en té el dia d'enganyar.
  3. Caldria una revisió detallada de les taules i dels enllaços, ja que en la recopilació d'efemèrides pot ser que m'haja enganyat i hi haja alguna defunció en la de naiximents o viceversa; sovint també m'he trobat altres entrades amb un «28 de desembre» en el contingut que era incongruent (per exemple, dates de naiximent o de mort incorrectes) o no tenia cap importància històrica.

--Arnandis (parle vosté...) 03:55, 28 des 2014 (CET)

A mi el format m'agrada, però crec que el tema dels sants innocents no deuria d'anar a un article genèric sobre el 28 de desembre. O se li fa article aposta "a la festivitat" (com poguera ser April Fools) o es queda junt als sants que inspiraren la celebració.--Coentor (disc.) 13:40, 2 gen 2015 (CET)

A veure companys, al final què fem? A mi em sembla que hi ha d'haver dos articles separats. Un pel 28 de desembre i un altre pel dia dels sants innocents. Què us sembla? @Coentor, Arnandis: -- Gerhidt · disc. 17:20, 4 gen 2016 (CET)

@Gerhidt: efectivament, una entrada sobre el dia dels Innocents diferenciada de la dels Sants Innocents seria convenient, amb l'explicació de tota la tradició folklòrica que du, la comparança amb el dia d'enganyar i el Peix d'abril i potser una llista d'innocentades publicades per mitjans de ressò. --Arnandis (parle vosté...) 11:55, 5 gen 2016 (CET) P.S: i d'extendre el format d'esta entrada als altres articles dels dies, què et pareix?
Jo pensava que la discussió era si diferenciar 28 de desembre i Sants Innocents, cosa que em sembla bé, però afegir una tercera entrada com a dia dels Innocents, a priori, no em sembla necessari. -- Gerhidt · disc. 12:45, 5 gen 2016 (CET)
Dues coses. 1)També em sembla que convindria treure la plantilla de fusió de 28 de desembre i Dia dels Sants Innocents. 2)Si s'ha de convertir aquesta segona entrada en dues, aquesta no és la discussió on debatre-ho.--Medol (disc.) 09:52, 8 gen 2016 (CET)