Discussió:Castell de la Trinitat

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Trobo a faltar que no hi hagi cap comentari sobre l'horrible reconstrucció, em nego a anomenar a això restauració, que ha patit el monument els darrers anys. Aquesta ha comportat la desaparició de bona part de les restes i el cobriment del conjunt amb un mantell de formigó, que l'emmascara i en fa perdre tot valor històric i documental.

No estaria de més recordar que la Llei del patrimoni espanyol, en el seu article 39.2, afirma:

2. En el cas de béns immobles, les actuacions a què es refereix el paràgraf anterior han d’estar encaminades a la seva conservació, consolidació i rehabilitació i evitar els intents de reconstrucció, excepte quan s’utilitzin parts originals d’aquests i se’n pugui provar l’autenticitat. Si s’hi afegeixen materials o parts indispensables per a la seva estabilitat o manteniment, les addicions han de ser reconeixibles i evitar les confusions mimètiques.

La catalan 9/1993 segueix la mateixa dinàmica.

En conseqüència, s'ha fet una obra totalment nova, en base únicament a criteris arquitectònics -els històrics s'han menystingut totalment- que no té res a veure amb l'edifici original, que esdevé simplement una base on bastir la nova construcció.

Jo també considero que és un error aquesta reconstrucció, però necessitem referències sobre el que comentes. Si aportes referències de fonts fiables, es pot afegir.--KRLS , (disc.) 15:28, 7 jul 2011 (CEST)[respon]

Ok, passa que sóc neòfit en això de la wiki, que entens per referències fiables. Opinions d'investigadors, cites bibliogràfiques, etc; per això cap problema. I, un cop decidit, qui ho ha d'escriure, tú, jo?

Pots veure Viquipèdia:fonts fiables, Viquipèdia:no feu treballs inèdits, Viquipèdia:verificabilitat i Viquipèdia:citau les fonts.--Pere prlpz (disc.) 15:09, 20 jul 2011 (CEST)[respon]

D'on surt la data que el castell es dissenyà per ser defensat per 350 homes? Cita quin document Pizaño diu això A les casamates s'allotjava l'Estat Major? I que fem amb la tropa. L'aquarterement a Ca l'Anita?