Vés al contingut

Discussió:Cornelis Escipions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bon dia, @Leptictidium, Motxo98, Magenri: darrerament he estat editant articles de Categoria:Cognoms romans, a veure què pensau dels canvis que he fet i una proposta:

  1. He estat distingint els cognoms (cognomina) del que hi ha a Categoria:Famílies de les gens seguint aquest criteri: si el cognomen és propi de diverses gentes, llavors he mantengut el cognom com a objecte de l'article, i he preferit especificar, quan era necessari, amb «(cognom)» (per davant de «(cognomen)» o altres), com per exemple a Serrà (cognom); però, si el cognomen és propi d'una sola gens, he modificat l'objecte de l'article per fer referència a la família, entenent que té més interés enciclopèdic i permet igualment incloure la (sovint poca) informació sobre l'antropònim.
  2. Els articles sobre famílies de les gens que compartien un mateix cognom estaven habitualment intitulats seguint l'estructura nomen + cognomen en singular (per exemple, Publili Filó o Peteli Libó). Jo he mantengut aquesta estructura, per davant de, per exemple, «Labiè (família)» (que, per cert, cal reanomenar i refer, perquè Labiè és el nomen propi de la gens Labiena, i no un cognomen), però ara pens que seria més bona idea intitular-los en plural, tal com és habitual en llatí; així, Publili Filó seria Publilis Filons; Peteli Libó, Petelis Libons; etc. Més enllà de més proximitat a l'original i a l'ús més corrent, això tendria altres beneficis com alliberar Cèsar per a Cèsar (desambiguació), atès que esdevendria Julis Cèsars, i altres casos. En el cas que ens ocupa, reanomenaria l'article a Cornelis Escipions.

Cap objecció? Estau d'acord amb els criteris seguits fins ara i amb el que propòs? --Joan Gené (disc.) 09:29, 10 juny 2024 (CEST)[respon]

Cap ni una. Hi estic d'acord. Motxo98 (disc.) 10:08, 10 juny 2024 (CEST)[respon]
Això últim és una cosa que em rondava pel cap des de fa un temps (i de fet havia començat a aplicar-ho en els Comnens, els Paleòlegs, etc.). D'acord amb les dues coses.—Leptictidium (digueu-me) 11:53, 10 juny 2024 (CEST)[respon]
Endavant, totalment d'acord Magenri (disc.) 12:14, 10 juny 2024 (CEST)[respon]
D'acord. Gràcies pel feedback.--Joan Gené (disc.) 19:35, 11 juny 2024 (CEST)[respon]